Secretele celor mai buni fotografi auto din lume (6): Derek Walker

Publicat vineri, 13.12.2013 09:07 de Mircea Meșter

A fost atras de fotografia auto după ce a văzut un Ferrari Testarossa într-o parcare. Iar de atunci nu a mai lăsat aparatul din mâini. Numele său este Derek Walker, e american şi mănâncă Lamborghini pe pâine.

Statele Unite reprezintă raiul împătimiţilor de fotografie auto. Dacă acest lucru nu este foarte vizibil într-o lume în care graniţele s-au spart şi maşinile devin unele globale, locurile în care muncesc şi trăiesc cei mai buni fotografi auto de pe Glob îţi arată foarte clar acest lucru. Iar dacă în episoadele anterioare ale seriei noastre de articole dedicate celor care fotografiază maşini din pasiune ( 1, 2, 3, 4. 5) am poposit pe malul vestic al Pacificului, de această dată ne îndreptăm atenţia spre est. Mai exact spre statul New York, acolo unde locuieşte Derek Walker. Sau Derek Walker Photography, aşa cum este cunoscut în zona profesională a industriei.

NEW YORK. STATUL, NU ORAŞUL.

Am specificat că este vorba despre statul New York pentru că, spune tânărul de 20 de ani născut într-o zi simbolică pentru SUA, 11 septembrie, mulţi fac confuzia între statul şi oraşul omonime. "Locuiesc la două ore şi jumătate de New York City. Dar de fiecare dată când le zic oamenilor că stau în New York, aceştia se gândesc instantaneu la oraşul cu acelaşi nume. Adevărul este că statul New York este unul dintre cele mai frumoase din ţară. Stau la 10 minute de zonele rurale şi tot la 10 minute de primul oraş mare. Iar asta-mi dă ocazia de a avea la dispoziţie locuri multe şi variate pentru a fotografia maşini", spune Derek, care a înţeles că scopul său în viaţă este fotografia auto acum şapte ani.

Ca mulţi alţi fotografi cunoscuţi, Derek Walker a simţit "chemarea" în momentul în care, înarmat cu un aparat foto de amator primit de ziua sa, a găsit în parcarea clubului la care mersese să joace tenis cu prietenii o maşină exotică. "Când am parcat, am văzut imediat un Ferrari Testarossa roşu aprins. A fost momentul în care am ştiut că asta trebuie să fac. Deşi era vorba de un aparat neperformant, m-a inspirat să fotografiez şi să continuu până când am investit în sfârşit într-un DSLR", povesteşte fotograful american care este fidel mărcii Nikon: "Am început cu Nikon şi voi rămâne la Nikon în anii următori".

NEBUN DUPĂ MAŞINI NEBUNE

un material dedicat acum câteva săptămâni.

"OAMENI CARE ÎŞI SPUN FOTOGRAFI, DAR HABAR N-AU CE FAC"

Dar, aşa cum este normal, nu toate aspectele legate de fotografia auto sunt unele pozitive: "Ajungi să faci ce îţi place, te plimbi cu maşini care costă mai mult decât o casă şi cunoşti oameni foarte influenţi. Dar există o mulţime de oameni care îşi spun fotografi, dar care n-au habar de ce fac. Iar acest lucru strică piaţa, pentru că e mai greu să găseşti proiecte şi mulţi oameni ajung să nu-ţi mai respecte cunoştinţele şi munca", crede artistul american.

DEREK WALKER PE INTERNET

Site oficial | Facebook | Flickr

  • lorinczi.thomas, vineri, 13.12.2013 18:03

    Walker!