Porsche Panamera Sport Turismo

4.0 Benzina Biturbo 550CP 4x4 Aut8 Turbo
4.7
de Mircea Meşter, vineri, 28 iulie

Familia Herghelie

Ideea caroseriilor de tip Shooting Brake nu e nouă în industria auto. E însă o mare necunoscută la noi, acolo unde publicul larg intră în general în convulsii atunci când aduci în discuție conceptul unui break, fie el și cu alură de coupe. Pentru că, peste toate, asta este un Shooting Brake: o versiune break cu linii posterioare senzuale și dinamice care se potrivește în mod normal pe modele sportive. Adică pe mașini care nu prea suportă o versiune break clasică din cauza faptului că aceasta ar strica liniile agresive ale conceptului sau ale modelului original.

Shooting Brake este și noul Porsche Panamera Sport Turismo, versiunea cu spate alungit a sedanului-coupe din gama constructorului german. Iar dacă în general faceți alergie doar când auziți termenul break, este foarte posibil ca noul model oferit de Porsche să vă demonstreze că o mașină de familie poate arăta bine și în fața școlii, și în fața casei, și pe șosea, și pe autostradă, dar și pe circuit.

Panamera Sport Turismo devine astfel a doua versiune de caroserie din gama celei de-a doua generații Porsche Panamera, completând astfel tabloul unui model dedicat familiștilor care știu că viața de zi cu zi se poate împărți între familie și șosea fără a face prea multe compromisuri în acest sens.

Încă ceva înainte să ne apucăm să disecăm mașina: dacă până acum ai blamat Panamera și Cayenne pentru că nu sunt tocmai cele mai "ortodoxe" modele din gama Porsche, Panamera Sport Turismo merge mai departe și îți arată că trebuie să te obișnuiești cu ideea că Porsche a înțeles că există viață și după 911 sau 718. Bine, e ușor de înțeles treaba asta în condițiile în care vânzările îți arată că decizia de a deszvolta aceste mașini a fost una excelentă. Iar germanii au trecut peste orgoliu și au decis, pur și simplu, să dezvolte propria viziune a unor modele care acum 20 de ani păreau imposibile în gamă.

Așa că luați-o ca atare: Panamera Sport Turismo este pur și simplu un "Porsche al break-urilor". Cu toată contradicția de termeni, a ieșit un produs pe alocuri fermecător.

  • benzin power, vineri, 28.07.2017 11:05

    Ooo, daaaa ! Asta da motor ! Super motor, super masina ! Un vis.

  • Adrian C, vineri, 28.07.2017 11:54

    Cel mai frumos break de pe piata. Imi place interiorul maro....daca avea si coroana volanului din lemn inchis era si mai frumos. Pacat ca nu are si o versiune allroad...inalta gen V90 C.C