Opel Insignia 5 usi facelift

2.0 CDTi 170CP Man S/S Drive
4.2
de Dragoș Băltățeanu, luni, 9 martie

O nouă voce

Opel a început acum un an ofensiva înlocuirii motoarelor diesel din gama sa de modele. Propulsoarele alimentate cu motorină pe care constructorul german le avea în ofertă erau îmbătrânite şi nu mai ofereau performanţe comparabile cu cele ale concurenţei. După o investiţie importantă, Opel a decis să introducă în gamă o serie de motoare diesel de generaţie nouă. Acestea fac parte din ofensiva Opel prin care constructorul din Russelsheim va introduce 27 de modele şi 17 motoare noi între 2014 şi 2018. 

Până în acest moment, Opel a introdus în gamă trei motoare noi diesel ce acoperă gama de modele de la Corsa la Insignia. Este vorba de unităţi de 1.3, 1.6 şi 2.0 litri şi au fost dezvoltate, spune Opel, în baza unei filosofii comune. Ţinta a fost îmbunătăţirea eficienţei şi reducerea emisiilor poluante, cuplul la turaţii mici şi reducerea nivelului de zgomot şi vibraţii.

Dacă pentru noul 1.3 CDTI va trebui să aşteptăm noul Corsa, celelalte două motoare au fost puse de Opel la treabă într-un eveniment special. Am călătorit în Irlanda pentru a pune la încercare 1.6 CDTI pe Opel Mokka şi 2.0 CDTI pe Insignia. Iar în testul de azi vom vorbi despre Opel Insignia şi despre noul propulsor 2.0 CDTi de 170 CP care intră din această primăvară în gama modelului german.

  • Andy, miercuri, 11.03.2015 11:59

    Sa inteleg ca au rezolvat cu spatiul minuscul pentru picioare din spate pentru clasa medie din care face parte? P.S. Infotainment nu infoteinment (la minusuri).

  • Marian.Nedelcu, miercuri, 11.03.2015 12:01

    O limuzina eleganta si stilata. Se vad influentele americane, cu acel interior asemanator cu Buick LaCrosse ( Daewoo Alpheon pt alte piete ) , ceea ce-i creaza modelului un iz de clasa premium, dar in acelasi timp cu un exterior conservator si la locul lui. O bila alba pt Opel la multitudinea de motorizari, imi place sa vad ca au si motorizari aspirate disponibile. Orice om cu capul pe umeri ar cumpara un aspirat fiabil care consuma mai putin si care are o compresie mai buna ( lagul fiind inexistent). Cine doreste unul dintre cele mai bune motoare turbo noi, se poate uita in "curtea" Toyota , tocmai au creat un motor turbo cu cel mai ridicat raport de compresie din industrie, iar asta elimina neajunsuri precum : fiabilitatea scazuta , consum ridicat , etc lucruri pe care le gasim la motoare turbo normale ale altor producatori.

  • eu, miercuri, 11.03.2015 13:48

    Dar la passat/Golf nu vi s-au parut multe butoane pe volan...(ca sunt mai multe...) Pfff.

  • @marian, miercuri, 11.03.2015 14:12

    Orice om normal la cap trebuie să considere comentariile tale o glumă, în cel mai fericit caz. Legat de limuzine stilate , poate invata și toyota ta iubita ce este aia, Insigna este un punct de plecare.

  • Marian.Nedelcu, miercuri, 11.03.2015 14:42

    Bine ai revenit posesorule de Moskwicz. Era imposibil sa nu apari, afara e cam racoare, daca stai pe sub masina mesterind la ea risti sa te traga curentul. Asa este, orice om "normal la cap" trebuie sa considere comentariile mele "o gluma" , daca nu a-ti considera anumite pasaje o gluma, ar fi chiar nasol , nu de multe ori am spus ca unii au probleme psihice, si asta fiindca umblatul la Moskwicz te oboseste nu fizic ci psihic, totul trebuie facut cu maxima dexteritate. Nu inteleg dc imi spui mie de Toyota, de parca as fi vre un fan sau posesor ceva. In fine, iti consider feedbackul negativ al designului Toyotei unul plauzibil~ mai au multe de invatat la acest capitol , la fel si VAG, pt a putea face fata cu Mazda , un brand de "super lux" pe langa astea doua mari companii .Multam !

  • @automarket, miercuri, 11.03.2015 15:01

    Cuplul motor este de 400 Nm disponibil între 1.750 şi 2.500 euro

  • hazard, miercuri, 11.03.2015 15:02

    Un model mai tot mereu in umbra concurentei...

  • Bik, miercuri, 11.03.2015 19:46

    Va recomand o plimbare cu versiunea OPC...:)

  • Tony_LPP, miercuri, 11.03.2015 20:10

    Dupa parerea mea pe care am tras-o la test drive ; PRO: - calitate interioara mai buna ca generatia precedenta - finisaje medii spre premium in configuratia de top - consum decent -tinuta de drum "setata" mai mult spre sportivitate -pret/raport/calitate normal - ergonomia mai buna fata de versiunea pre-facelift ( au disparut butoanele ) totul pare mai "curat" acum la interior -confort decent -izolare fonica, o idee mai buna fata de pre-facelift, insa sub unele modele concurente pe piata CONTRA: -portbagaj mic -spatiu pasageri spate mic pt acest segment - feedback artificial -suspensie cam zgomotoasa ( se aude destul de mult cursa suspensiei la interior ) -diesel cam zgomotos, cel putin in varianta pe care eu am testat-o.

  • @Tony, miercuri, 11.03.2015 21:00

    La CONTRA as aminti si zona indicatoarelor (combinatia intre digital si analogic este chiar "neinspirata" ca sa ma exprim elegant).

  • gibl, joi, 12.03.2015 21:18

    la Renault Laguna e de departe cel mai mic loc pentru picioare pentru pasageri spate. word

  • Adrian24, vineri, 13.03.2015 17:30

    Toyota chiar nu are nimic de invatat de la Opel O masina foarte grea pentru gabaritul ei.

  • RWD, sâmbătă, 14.03.2015 12:23

    cel mai frumos model din clasa lui cu 15 mii de clase peste passat , atat in varianta hatchback cat mai ales in varianta break , iar cu pachetul OPC line arata ca nici o alta masina din clasa , pentru ca nici un concurent nu ofera ceva de genul pachetelor OPC line care transforma major designul exterior.

  • Cristian, duminică, 15.03.2015 23:43

    Da, nici eu nu agreez prea tare passatul dar tehnic este el cu multe clase peste insignia si oricine din clasa medie insa ca design lasa de dorit in timp ce Insignia arata foarte frumos dar are tonaj de betoniera . Acum depinde ce isi doreste fiecare de la o masina .

  • Zorba, joi, 19.03.2015 15:38

    @ Cristian: salut, ai pute sa-mi spui si mie cu ce anume special (technica, design, etc) s-ar "umple" acele "multe clase" diferenta intre insignia si passat?

  • @Zorba, vineri, 20.03.2015 21:26

    pai am zis frumos , deci ma refer la design atat exterior cat si interior odata cu varianta facelift : designul fad cu linii de dubita si interior de masa de operatie al passatului mi se pare extrem de precar tinand cont ca dpdv tehnic este el cu 15 clase peste oricine din segment asa ca intrebare ? Conteaza mai mult design special la o masina sau ca face suta cu 1,2 sec mai repede ? Pentru mine conteaza sa fie o masina frumoasa de care sa nu ma plictisesc prea repede. De passat ma plictisesc deja dupa ce il privesc 3 secunde , e jalnic ca design.