4.8
de Gabriel Nica, Foto: Ciprian Mihai, marţi, 9 iulie

Pilot sau Familist?

După decenii întregi de așteptare, fanii BMW M și cei ai mașinilor practice, au primit ceea ce și-au dorit încă de la lansarea lui BMW E30 M3. Ce anume? O versiune Touring cu care să ajungă și pe circuit.

De ce spun asta? Pentru că BMW a mai jonglat cu ideea de a face un M3 Touring înainte, dar niciuna dintre versiunile experimentale făcute de ingineri, în spatele ușilor închise, nu a ajuns în producția de masă. Cel mai aproape de un astfel de model am fost în anii 2000, când un E46 M3 Touring a fost construit, testat, dar nu și aprobat pentru drumurile publice.

Motivele din spatele acestei așteptări ne scapă, mai ales din moment ce rivalii lui M3 au avut astfel de opțiuni parcă din vremuri imemoriale. Mai mult, acestea s-au dovedit extrem de populare, mai ales în Vest, unde sedanul nu este rege, cum se întâmplă pe la noi.

Ei bine, ce a fost a fost, iar BMW a decis, anul trecut, să lanseze versiunea practică a lui M3, cu toate surlele și trâmbițele obișnuite. Și, din moment ce noi trebuie să testăm, nu să credem producătorii pe cuvânt când vine vorba de potențialul unei mașini, am luat noul M3 Touring la test, să vedem ce îi poate... șasiul.

  • Snow, marţi, 09.07.2024 12:16

    Interesant articol pt. un model deosebit ! Rigiditatea usor deranjanta a masinii ar putea sa se datoreze - partial - unor cauciucuri Run Flat care au devenit dotare standard pt multe automobile. Cauciucuri non Run Flat ar putea aduce vehiculul in parametri de comfort, atunci cand setarea corespunzatoare e activata.

  • Vali, marţi, 09.07.2024 16:42

    Asta da masina de familie... Daca vrei sa iti vomite copilul si nu stii cum sa faci, il iei la o plimbare. Despre pret, greu de comentat...

  • Ghiorghi, marţi, 09.07.2024 20:27

    Cui se adreseaza masina? Tineri . . . Pai unde gasesti tu tineri cu asa o suma de bani care reprezinta pretul de achizitie???? Lasam la o parte pe aia care umbla "pușcați" prin cluburi de fițe, majoritatea locuiesc cu parintii pana dupa 35 de ani, de munca nici nu mai vorbesc Ziaristi de 2 lei

  • Snow, marţi, 23.07.2024 11:21

    Masina zace -busita rau- in curte la BMW Filaret. Se spune ca un 'jurnalist auto' a comis-o. 40.000 + Euro dauna. Ocazie sa-i verific cauciucurile. Non run-flat. Michelin Pilot Sport Cup 2.

  • Snow, marţi, 30.07.2024 22:46

    Am închiriat azi un M3 Touring din asta si am mers cu el prin sudul Germaniei. Motorul trage ca un apucat dar masina are 2 plase de siguranta: tractiunea integrala care pune permanent puterea in siguranta pe sosea si ESP-ul. Directia minunata iar franele … exceptionale. Ocazie sa vad si limitarea care intra la 255 km/ora (afisat) mult mai jos decat alte eM-uri cu care am mers. Suspensia incredibila. Masina pare compacta si usoara. Extrem de usor de condus. Bordul/ecranul nesfarsit … penibil. Scaune standard foarte bune ! Infinite setari care necesita studiu individual. Consum … 19,5 l/100 km.