Skoda anunţă 14 noutăţi pentru luna martie

Publicat joi, 20.02.2014 11:54 de Sebastian Toma

Skoda va prezenta 14 exponate la Salonul Auto de la Geneva. Pe lângă noul Octavia Scout şi conceptul VisionC, marca din Cehia anunţă "mai multe surprize".

Skoda a anunţat pe pagina sa de Facebook prezentarea a 14 modele în standul său de la Salonul Auto de la Geneva, programat în luna martie. Câteva modele au fost deja prezentate, cum ar fi cazul lui Octavia Scout şi a conceptului VisionC, dar multe rămân surprize pentru evenimentul auto derulat în Elveţia. Acestea vor fi însoţite de Superb Combi Outdoor şi, cel mai probabil, de conceptul care prefigurează viitoarea generaţie a lui Fabia, programată pentru lansare în decursul anului curent. Printre surprizele mărcii Skoda s-ar putea număra un nou concept de SUV, versiunea de serie a acestuia fiind programată pentru lansare înainte de 2016.

SKODA FABIA 3: design mai atrăgător pentru noua generaţie

Conceptul din imaginea alăturată prezintă o posibilă direcţie pe care ar putea să o urmeze designerii Skoda pentru viitoarea Fabia.

Dintre toate noutăţile pregătite de Skoda pentru Geneva 2014, cea mai importantă este noua generaţie a lui Fabia. Deşi vorbim despre un concept, acesta prefigurează a treia generaţie a subcompactei existente pe piaţă din anul 2007. A treia Fabia va primi aceeaşi platformă modulară MQB a Grupului Volkswagen, programată să ajungă şi sub caroseria viitoarei generaţii Polo. În cazul lui Fabia, vorbim despre cea mai scurtă versiune a MQB-ului, dar noua Fabia va creşte în dimensiuni faţă de actualul model. Prin urmare, subcompacta cehilor cehilor va fi mai spaţioasă la interior şi va oferi un portbagaj mai mare.

INTERVIU: 5 întrebări pentru Jozef Kaban, designerul-şef Skoda

Pe lângă conceptul noii Fabia, cei de la Skoda vor veni la Geneva cu VisionC, un concept care prezintă ideile principale ale viitoarei filozofii de design a mărcii din Mlada Boleslav. Conceptul merge pe ideea de coupe cu cinci uşi, aplicând silueta de coupe pe o caroserie cu cinci uşi. Cuvintele cheie ale noului limbaj de design folosit de marca din Cehia sunt expresivitate, emoţii şi dinamism.

Via Skoda

  • Dacia Plant, joi, 20.02.2014 12:11

    Skoda Fabia defapt va fi un Spaceback mai scurt mai mult ca sigur. Tabla am vazut ca este foarte slaba. Ati vazut faza in B, cum un pieton a calcat pe un Mercedes w211 si acesta nu a patit nimic, iar Rapidu era indoti peste tot unde a calcat pe el :))

  • mog, joi, 20.02.2014 13:03

    bai nene, nu mai e ca acum 50 de ani sa aiba masina tabla de 5 cm pe ea, doar nu e tanc. conteaza ce e pe sub ea mai mult.

  • Crystyann, joi, 20.02.2014 13:27

    Adevarul este ca daca nu pun tabla de Volga totul e degeaba... Masinile din ziua de azi sunt facute sa preia cat mai mult din energia impactului - se numeste structura deformabila . Cel mai important este ca tu sofer sau pasager, sa fii cat mai in siguranta in celula aflata intre stalpi ( de asta stalpii masinilor sunt ami grosi ca cei de acum x ani ). dar ce sa ii faci, unii vor ca in urma unui impact sa mosteneasca masina intreaga :))

  • lorinczi.thomas, vineri, 21.02.2014 09:04

    Sa le numaram: Vision C (a.k.a Fabia Concept), Octavia Scout, "Un SUV Mai Mare Decat Yeti" Concept, iar restul, 11 editii speciale ale lui Rapid (ca n-are vanzari), ha, ha, haaaaa! Iar dupa ce va aparea noua Fabia, Rapid Spaceback va fi vanduta doar Dealer-ilor, la preturi infime, ce sa mai zic ce este o masina inestetica (zici ca-i cocosata), ha, ha, haaaaa!

  • Scorpionul.negru, vineri, 21.02.2014 21:04

    @mog Exact. Oricum viitorul este aluminiul....are calitati incontestabile. Tabla e bine sa o dam uitarii !