Mitsubishi Outlander PHEV facelift

2.4 Benzina 230 CP 4x4 Aut Intense
4.0
de Bogdan Mirică, Foto: Ciprian Mihai, luni, 15 aprilie

Constanta succesului

Franța are o mulțime de restaurant bune, cu stele Michelin, dar și unele ciudate, care se bucură de o popularitate similară. În urmă cu o săptămâna am cinat la unul dintre ele. De cinci ani de zile, Chez Madeleine din Divonne sur le Bains servește același fel principal. Unic. Nu poți să comanzi altceva. Te așezi la masă și poți alege doar dimensiunea porției.

Primești la început o salată, iar felul principal e o vită în sos, la care sunt anexați din belșug celebrii cartofi prăjiți franțuzești. Pare incredibil, dar și în seara de miercuri în care am mâncat acolo, a fost plin. Și se pare că e așa din momentul în care a fost deschis.

Mitsubishi e un fel de ChezMadeleine. De șapte ani servește cam aceeași rețetă în segmentul SUV-urilor compacte: Outlander. Totuși, chiar și japonezii au simțit că dacă nu adaugă ceva rețetei, numărul clienților care trec pragul showroom-urilor ar putea să scadă.

Prin urmare, gama de motorizări a fost extinsă în urmă cu câțiva ani. Nu cu un diesel, nu cu o benzină, ci cu un ansamblu hibrid. Mulți s-au uitat cruciș. Ba chiar s-au întrebat de ce le-ar trebui japonezilor un asemenea model. De parcă nu ar fi alte segmente de inventat.

Dar Mitsubishi fix asta făcut. A intrat cu Outlander într-o zonă nebătătorită, care a prins incredibil de bine la publicul din Europa. Dacă nu mă credeți, o să vă dau niște statistici: Outlander este cel mai vândut hibrid alimentat la priză din Europa în ultimii patru ani, cu peste 100.000 de unități livrate. De asemenea, de trei ani consecutiv Mitsubishi Outlander PHEV este cea mai vândută mașină în Marea Britanie, pe segmentul dedicat electricelor și hibridelor.

Pentru a-și menține poziția de lider, Outlander PHEV a primit o serie de modificări importante, asemeni versiunii cu propulsie convențională.

  • Ics, luni, 15.04.2019 12:56

    Apreciez faptul ca ati pecizat conumul dupa epuizarea bateriei. Este o diferenta f mare in general. De la 2 litri in fisa tehnica la 9 litri in viata reala pe dstante mai lungi de 50 km.

  • joe, luni, 15.04.2019 13:55

    Succesul vanzarilor este,ca si in cazul lui Duster, pretul! E la jumatate de pret fata de un Volvo hibrid(xc 90 sau xc 60),cu toate diferentele de putere /calitate dintre ele! Mai punem succesul lui,pe seama facilitatilor fiscale date de unele state! In Olanda,multi si l-au cumparat pt economia de bani la cumparare, nu pt consum.Multi nu si-au incarcat bateria niciodata! E masina care merita cel mai mult a fi cumparata.Arata mai "cuminte",si ofera performante dinamice acceptabile pt o familie cu "scaun la cap" ,pt respectarea limitelor de viteza de la noi!

  • petrusian, luni, 15.04.2019 14:11

    @ AM Aceasta categorie de masini, este testata la accident, cu tot echipamentul electric montat , cu bateria incarcata ,si in diferitele moduri de rulare ?

  • mircea, luni, 15.04.2019 15:46

    @petrusian Afirmativ. Detalii aici: http://pr.euractiv.com/pr/euro-ncap-now-testing-plug-electric-vehicles-90789

  • Snatch, marţi, 16.04.2019 10:41

    Cat de mult imi doresc masina asta!...

  • Michi, marţi, 16.04.2019 15:00

    135 CP (motor aspirat) + 82 CP (motor electric fata) + 95 CP (motor electric spate) = 312 CP, nu 230 CP cum ati scris. Daca aceste calcule se fac altfel, puteati sa includeti macar o explicatie.

  • mircea, marţi, 16.04.2019 15:24

    @Michi În funcție de configurația sistemului hibrid (paralel/serie sau ambele), puterea totală a sistemului este sau nu suma puterilor motoarelor pe benzină și electrice din dotarea mașinii. Situațiile sunt diferite în funcție de marcă și în multe cazuri în funcție de model, iar explicația e prea complexă pentru a fi expusă de fiecare dată când vorbim despre o mașină hibridă. Însă te îndrum cu drag spre secțiunea Automarket Dicționar, care te va lămuri pe subiect: http://www.automarket.ro/dictionar/masina-hibrida-85625/

  • adi_10, joi, 18.04.2019 10:53

    imi place mult motorizarea dar la banii astia ma astept la mai mult de la interior. In rest este o masina de luat in calcul, din cate stiu Mitsubishi este o masina fiabila.