4.6
de Alexandru Monenciu, marţi, 6 august

Grand Tourer

Germanii de la Mercedes-Benz și-au pus problema reducerii modelelor din portofoliu încă de acum patru ani. Pe atunci, mai marii companiei vorbeau despre mai puține modele, sau variante ale unor modele deja existente, mai puține motorizări și mai puține platforme.

Constructorul din Stuttgart se gândea la o asemenea strategie în contextul unei "invazii" de modele cu zero emisii, dar și pentru a reduce costurile.

Încet, această idee s-a concretizat, iar gama Mercedes-Benz a început să fie ceva mai aerisită. Printre modelele de la care ne-am luat rămas bun s-au numărat Clasa C Coupe și Clasa E Coupe.

Fără niciun Coupe autentic rămas în portofoliu, Mercedes-Benz a lansat, în vara anului trecut, un model care să înlocuiască atât Clasa C Coupe cât și Clasa E Coupe. Este vorba despre CLE.

Altfel spus, Mercedes-Benz a împușcat doi iepuri dintr-o lovitură: noul model respectă strategia anunțată în urmă cu patru ani și le oferă clienților un Coupe autentic. Nu un Coupe cu 4 uși, vezi CLA Coupe și AMG GT 4 Door Coupe.

Noi am condus noul Mercedes-Benz CLE, în versiunea CLE 300 4Matic Coupe, iar în rândurile următoare îți spunem cum se simte de la volan și, mai ales, dacă se ridică la nivelul așteptărilor.

Totodată, ți-am pregătit și un video în care trecem în revistă particularitățile și dotările unei mașini care costă cam cât o garsonieră în centrul Bucureștiului.

PREZENTAREA VIDEO A MAȘINII TESTATE DE NOI

  • AutObez, marţi, 06.08.2024 12:45

    Cum naiba sa iti placa un SUV mai mult decat un COUPE elegant cu linii fluide? P.S. Mai ales ca oricum posesorii de SUV folosesc masina in oras si dpdv al sigurantei, in cazul in care lovesti un TIR, tot nu ai sanse de "izbanda".

  • ds, marţi, 06.08.2024 13:56

    Mișto mașina, dar și mai mișto numărul.