4.7
de Gabriel Nica, Foto: Ciprian Mihai, luni, 21 august

Pasărea Dodo

Modul în care se schimbă industria auto pare ireversibil. Toată lumea pare hotărâtă să arunce la coșul de gunoi anumite caroserii, modele sau game întregi. În acest context, când vânzările de automobile noi sunt dominate de mașini din ce în ce mai înalte, să dezvolți și să vinzi o mașină cu gardă la sol de 12.8 centimetri pare sinucidere curată. Și, totuși, producători precum BMW încă mai încearcă.

Despre Seria 8 Gran Coupe se pot spune multe, dar un lucru pare sigur în acest moment: modelul coupe cu 4 uși pare să ia calea păsării Dodo. Îl iubim pentru ce este, adorăm modul în care se conduce și apreciem fiecare moment petrecut în prezența lui. Pentru că, undeva în adâncul nostru, știm că nu mai avem mult până o să îl vedem înlocuit de vreun X8 sau cine mai știe ce altă creație din Munchen, pentru a satisface clientul modern.

Mai mult, sub capota modelului testat de noi s-a aflat un motor care are și el zilele numărate, un V8 de 4.4 litri cu două turbine, un ultim mohican care ține sus făclia lucrurilor bine făcute. Ah! Era să uit: și de sunetul lui ne va fi dor.

PREZENTAREA MAȘINII NOASTRE DE TEST: 

  • joe, luni, 21.08.2023 16:30

    Astea nu-s articole pentru consumatorul roman! Nu avem nici infrastructura,avem legi proaste care apara bombardierii,drogatii,vip urile,,,De starea materiala reala al romanilor,e alta poveste!