Infiniti M

3.0d V6 GT Premium auto
4.3
de Mircea Meșter, Foto: Infiniti, joi, 18 noiembrie

Atac armat

Dacă există un segment de piaţă pe care nemţii se simt încă neatacaţi, acesta este cel în care activează cu succes BMW seria 5, Mercedes E-Klasse sau Audi A6. Aici, rivalităţile s-au dat în ultmii zeci de ani între cele trei modele germane, britanicii (Jaguar) şi japonezii (Lexus și Infiniti) încercând să intre până acum cu rezultate mediocre, cel puţin în Europa, pe o tarla acaparată de cele trei mari puncte de sprijin teutone. Infiniti aruncă însă în joc atât de iubitul motor diesel pe noul M şi are şanse, mai mult decât oricând, să lovească decisiv. Japonezii profită de faptul că Audi A6 e la final de generaţie şi urcă lejer pe podiumul segmentului. De aici la o luptă la sânge nu e decât un pas. Iar Infiniti M30d are câteva arme secrete interesante.
  • Lamborghini, vineri, 19.11.2010 00:28

    Infiniti a avut mereu un cuvant de zis in fata oricarui rival... Ce sa zic...frumos design-ul mai ales cel interior... Un minus l-as acorda tractiunii spate, care nu se potriveste unui diesel...un AWD ar fii fost perfect... O nota 7,5/10

  • tzenu_bmw, vineri, 19.11.2010 02:47
    interioru super-luxos

    insa din spate slabut(da impresia de hatch)......... lateralu nare nici o forma.........ai putea crede ca e un Hyundai dau Kia......... daca stam sa ne gandim ca are de infruntat seria 5,A6 si E-u apai deja putem sa 'calculam' pe ce pozitie sar clasa....... si chestia cu mirosurile din masina(miros de iarba cosita si frunze uscate........)mi se pare cea mai mare prostie........puteau opta pt alte plante cum ar fi .....levantica,menta+canabis,canepa solo si altele..... da acum gusturile nu se discuta...fiecare ce-i place

  • Faurelianu, vineri, 19.11.2010 03:26

    Renault Laguna este peste orice Infiniti

  • unckle, vineri, 19.11.2010 08:50

    "Dacă te afli în modul Eco şi apeşi pedala brusc, te trezeşti că aceasta îţi opune rezistenţă pentru a limita consumul" dupa care te loveste tramvaiul... ....ca ca sa ai consum mic ai acceleratie mica... si daca te bagi romaneste...

  • Luneta45, vineri, 19.11.2010 09:09
    @Faurelianu

    O fi, dar nu in segmentul asta.

  • ketemeu, vineri, 19.11.2010 09:34

    tehnica buna, de incredere dar design-ul.... "chinezesc". pacat

  • BeEmVe Bimmer!, vineri, 19.11.2010 12:06
    salutari prieteni dragi!

    Nu stiu, dar de fiecare data cand citesc cate ceva de BMW, se tot asociaza BMW-lider, BMW-etalon, BMW-fun, BMW-mai economic si intotdeauna modelele emergente cu aspiratii premium, gen Infiniti, Jaguar, Audi, Lexus, se compara direct cu modelele BMW din segmentele respective, voi ce concluzie ati trage? Eu cred ca e foarte frustrant sa nu stii cum se simte din spatele volanului un BMW, ma refer la modelele recente, apoi sa mai si vb de rau, miroase a frustrare. DA DA baieti, stiti doar, ma refer la voi cei care dati cu manuta rosie!

  • Razvan34, vineri, 19.11.2010 12:26
    @Faurelianu:

    Esti in lumea ta, departe muuult de ce inseamna o masina! Mai citeste, mai invata, mai testeaza .... mai taci!

  • Aselym, vineri, 19.11.2010 12:46
    Infiniti

    Mie unul imi place si mi se pare o alternativa de luat in serios in segment. Si spun asta in conditiile in care acum conduc un seria 3 320d. Probabil ca, daca voi fi nevoit sa fac upgrade, ma voi gandi de doua ori inainte sa iau masian de segment superior. Imi place mult interiorul, e elegant.

  • Dutzu, vineri, 19.11.2010 12:48
    mda..

    Interesanta masina dar mie nu imi place . Si nici chestia aia cu senzorii de miros sau pedala de acceleratie nu ma incanta deloc. Am ajuns sa nu mai pot conduce masina cum vreau eu ca intervin toate sistemele . 1.BMW Serie 5 2.Mercedes E-Klasse 3.Audi A6

  • R, vineri, 19.11.2010 12:57
    @Razvan34

    Lasa-i in pace, eu de mult nu-mi mai bat capul cu pictorii astia. Sunt ca majoritatea romanilor, nu au mers in viata lor (unii nici nu le-au vazut in realitate) cu masini de gen dar au pareri puternice :))) Uite ce comentarii au majoritatea, sunt vai de capul lor - niste rupti.

  • Beewhore, vineri, 19.11.2010 13:34
    Poezie tata...

    Infinity face ceea ce trebuie sa faca! Mercedes, BMW si Audi au de ce sa se teama. Pe langa tehnica si calitatea impecabile, Infinity le ia fata si la design. Poetry in motion!

  • edi80, sâmbătă, 20.11.2010 08:19
    :)

    e bine ca exista alternative pt toti..fiecare cu caracterul lui insa majoritatea in tarisoara noastra au un caracter "sportiv" ..fiecare cum il duce capu!! insa nu imi doresc niciodata sa vad o asemenea masina la semafor sa plece cu scartait sau mai stiu ce alte jmenozeli..e bine ca exista alternative!! masina este una de clasa care sparge monotonia auto si imbie la eleganta siguranta si bun gust!!!

  • @ edy, sâmbătă, 20.11.2010 09:43

    dorinta ta e ca indeplinita.....manelarii nu dau banii pe asa ceva.

  • tomita, sâmbătă, 20.11.2010 10:05

    la titlu zice test drive. ati facut test drive cu m30d, voi automarket? daca da, unde sunt pozele, ca asa oricine gaseste poze cu masina si gata, un comentariu copy-paste. daca nu, wtf? copiati articolele din alta parte, sau vi se dau "de mila" in urma unor colaborari. bull-shit. ori e parerea unui roman din romania, ori nu mai suntem golani. exista infiniti romania, si mai mult ca sigur ca ei pun la dispozitie modelul. dar partea mai distractiva este ca noutatea este M35hibrid, nu dieselul eventual, daca vreti, va fac si eu un articol din asta online cu informatii oficiale de la ifiniti.

  • tomita, sâmbătă, 20.11.2010 10:33

    revin cu detalii: la design ati notat 3 1/2 stele - nu vi se pare putin cam deplasata remarca cu "coerenta"? asa este conceput, chiar si viitorul concept are grila fata in acelasi stil. la stopuri, intrasdevar designul mi se pare si mie ciudat, dar sa notezi atat de slab par emai mult partinitoare, decat obiectiva notarea Eclass - frontal are linii mai inchegate seria 5 - frontal este la fel de neinchegata ca infiniti audi a6 - frontal deja invechit la design. obsolete, sub competitori directi jaguar xj - fata, bestial, de nivel cu eclass, dar pe stil mai fluid, mai putin metalic. lexus gs - in continaure f frumos, la nivel cu infiti totusi pt clasa aceasta, nu consider un stil prea agresiv ca se potriveste, si ar trebui mai moderat. deci e class, pierde puncte, si jaguar ramane cel care imbina cel mai bine designul cu stilul si clasa aferenta ordinea ar fi urmatoarea, del a primul la ultimul: jaguar, mercedes = infiniti=lexus, seria 5, A6

  • Unu, duminică, 21.11.2010 12:21
    Sunete de frecventa contrara???

    "prin emiterea unor sunete de frecvenţă contrară sunetelor emise de motor" Mircea, nu exista asa ceva. Frecventa nu poate fi exprimata decat ca masura pozitiva. Nu se poate insuma cu o cantitate negativa pentru a rezulta 0. Inainte de a pune ceva in review, ar fi bine sa va mai documentati, mai ales daca nu intelegeti conceptele respective.

  • tomita, marţi, 23.11.2010 21:51

    sistem GPS inexact? putem sa aflam si noi ce inseamna asta? si de ce? unde este inexact. in romania? sau in alta tara? la noi putem sa fim ingaduitori, caci 95% din navigatiile de fabrica se vor fastaci aici. in europe de vest de asemenea infinit e nou si ar putea sa aiba mici hibe cu dezvoltarea hartilor. n-ar fi singurii oricum. e vorba de schimbarile de sensuri si alte mici chicite,c are daca nu sunt actualizate pe o navigatie e logic sa ai parte de surprize. si cum europa nu este hom-turf pt infiniti e posibil sa nu aiba reteaua de de updating asa bine pusa la punct precum rivalii indigeni. PS: nu ii apar, dar sincer mentalitatea japoneza este in orice aspect socialo-economic peste cea europeana. si de asemenea si in politica de preturi pt produsele oferita. dupa cum si voi ati remarcat. japonezul in aceeasi bani are MULT mai multe dotari decat europeeanul fitos. care se mandreste cu tedei-ul lui. dar in rest coaja. ca deh tre sa platesti b@sinile. pe cand japonezul are onoare. vrei respect. oferi respect. numai bine

  • vitezamaxima, luni, 06.12.2010 11:39
    Infiniti M

    O masina care desi merita, nu cred ca va face cariera in Europa. Pur si simplu nu e BMW, Audi sau Mercedes. Iar cei care nu vor una din cele trei vor alege Jaguar, Saab, Citroen C6.... Japonezii de la Infiniti, ca si cei de la Lexus sunt priviti ca niste outsideri care nu stiu ce vor europenii. Pacat, pentru ca ofera o tehnologie demna de clasa mare!