4.5
de Gabriel Nica, Foto: Dragoș Savu, vineri, 10 martie

Rețetă consacrată, un alt ambalaj

Încă de la debutul oficial, noul Volkswagen T-Roc a fost un rebel pur sânge. Dacă până la acel moment numele alese de către producătorul german pentru mașinile sale au fost mai degrabă convenționale, pentru noul lor crossover, poate și pentru a atrage atenția, nemții au decis să folosească o cratimă în nume. Șoc și groază! Dar lucrurile nu aveau să se oprească aici.

Deși Volkswagen a avut abordări foarte pragmatice de-a lungul timpului, se pare că și în sediul din Wolfsburg există „apă contaminată cu adrenalină”. E o bacterie care a mai fost descoperită prin sediul BMW M sau pe la Affalterbach, cunoscută pentru pofta de performanță pe care o induce celor care iau contact cu ea. Ce efecte are? Aparent trimite inginerii într-o vrie care îi forțează să își asume riscuri și să lanseze proiecte despre care se va vorbi mulți ani la rând.

În urma acestei contaminări a apărut Volkswagen T-Roc R, un monstru subcompact, capabil să devoreze mașini cu mult mai mult pedigree în spate. Și dacă explicația mea pentru apariția acestei mașini nu vă convine, vă rog să îmi spuneți voi cum altfel s-ar fi putut naște un T-Roc cu 300 de cai putere!

PREZENTAREA VIDEO A MAȘINII TESTATE

  • ironR, vineri, 10.03.2023 14:18

    "Ținuta de drum impecabilă în orice situație" - asteptam testul elanului, caci Golf R s-a cam facut de cacao in testul celor de km77

  • Gabriel.Nica, vineri, 10.03.2023 15:36

    @ironR si, asa cum stim cu totii, testul elanului ne arata exact cat de confortabila e o masina sau cat de bine se conduce sportiv, nu? Ce iti arata, de fapt, testul elanului?

  • ironR, vineri, 10.03.2023 16:52

    daca vb de o masina cu motor de 300CP e clar ca prioritar este sportivitatea. Testul elanului arata cat de pregatita este masina sa evite diverse situatii, dar aici intervine tot ansamblul trenului de rulare, suspensie, inclusiv ampatament

  • Seriff, vineri, 10.03.2023 17:17

    Frumoasa masina, pretul mi se pare decent pentru o masina de 300 de cai.

  • Banditos, vineri, 10.03.2023 21:56

    Nu stiu ce imi arata testul elanului dar stiu sigur ca n-as paria pe o masina care in timpul testului isi ridica o roata de c..r in sus sau supravireaza sau nu reuseste sa aseze pe traiectoria ceruta sau "danseaza" cand rotile sunt bracate la maxim sau iese din test cu 20km/h dupa ce in prealabil a intrat cu 75-80km/h.

  • Frank SF, luni, 27.03.2023 23:29

    Frumoasa masina, chiar m-ar interesa una pentru sotie si putin fun in weekend - o gasesc oare la Porsche Bucuresti Vest pentru un drive test?