4.7
de Gabriel Nica, Foto: Ciprian Mihai, joi, 3 noiembrie

Regal

În industria auto există câteva modele care s-au remarcat prin diverse atribute. Putem să le numim repere, deși, cu siguranță, nu toată lumea va fi de acord.

Spre exemplu, pentru unii români, Dacia 1300 este un model de referință, pentru că a avut un impact uriaș în țara noastră, chiar dacă era o copie a unei mașini „din Vest”. Pentru alții, Porsche 911 va fi întotdeauna un reper, în ciuda glumelor răsuflate care îl compară cu un Volkswagen Beetle.

Pentru mine, Range Rover va rămâne întotdeauna un model legendar. Iar dacă Regina Marii Britanii l-a ales de multe ori drept mijlocul ei preferat de deplasare atunci când dorea să se afle la volan, nu văd de ce această mașină nu ar fi de ajuns și pentru noi, plebea.

Așadar, Range Rover are un loc aparte în ierarhia modelelor pe care le-am experimentat de-a lungul unei decade de jurnalism, iar modelul nou, deși nu aduce un design revoluționar la exterior, se laudă cu multe, multe alte modificări drastice acolo unde contează cu adevărat.

PREZENTAREA MAȘINII NOASTRE DE TEST ESTE AICI: 

  • Seriff, joi, 03.11.2022 09:54

    @AM, asta nu mai polueaza, ca doar de poluare vorbiti de cativa ani, misto cu V8 nu?

  • arhitect, joi, 03.11.2022 09:56

    binevenite la DATE TEHNICE masuratorile legate de spatiu interior! ar trebui sa devina un standard pt. orice prezentare

  • dan_grc, joi, 03.11.2022 10:04

    Lăsând prețul la o parte, arată foarte bine pentru un SUV, are tot ce trebuie, știu, nu este fiabil, de evitat la mana a doua cu mulți km, dar cine își permite așa ceva cu zero km, probabil este o experiență unică. Pentru evitarea discuțiilor inutile, Volvo XC90, viitorul model, NU concurează în această clasă, chiar dacă dimensiunile sunt apropiate .

  • DanG, joi, 03.11.2022 10:48

    Eu unul nu am nimic de comentat in privinta design-ului, mi se pare ca si Range Rover ar trebui sa gandesca la fel ca Porsche cu al lor 911. Evolutie nu revolutie. Un mare wow la interior. Acuma legat de afirmatia producatorului ca pretul trebuie sa reflecte calitatea, nu stiu cum isi permit sa spuna asa ceva avand in vedere ca de 30 de ani sunt pe ultimul loc in ceea ce priveste fiabilitatea si satisfactia clientilor. Masina de vis acum, cat e in teste sau in garantie.

  • ds, joi, 03.11.2022 10:58

    Consumul de combustibil cred că este ultima grijă a unui proprietar de V8.

  • @dan_grc, joi, 03.11.2022 11:26

    Motorul asta V8 de la noua generatie ar trebui sa fie fiabil, pentru ca provine de la BMW, adica oricum indiscutabil va fi mai fiabil decat catastrofa aia veche de motor. Legendarul si permanent actualizatul 4,4 V8 de BMW a fost mereu un motor solid, rafinat si performant. La fel, exceptionala cutie de viteze ZF nu ar trebui sa puna probleme, e o piesa reusita si fiabila, cu conditia respectarii intervalelor de service. Dar in rest, ai dreptate, va trebui evitat la mana a doua, pentru ca restul subansamblelor s-au dovedit mereu fragile si stricacioase, facand masinile Land Rover sau Jaguar extrem de sacaitoare. Le pun pe piata neterminate si insuficient testate, pe spinarea cumparatorilor, care fie vorba intre noi, au bani si ii intereseaza mai degraba nuanta lemnului din bord si confortul fotoliilor din piele decat ca vor da ulterior carute de bani la service pe interventii de mecanica si electronica.

  • @dan_grc, joi, 03.11.2022 22:44

    Te-ai bagat si tu in seama si iar aduci Volvo in discutie. Depinde cine si ce vrea: eu voi alege mereu un Volvo XC90 in loc de Landover sau BMW X7, GLS, Q8. Asa sunt eu mai putin pretentios si nu cu figuri asa multe. Chiar daca nu se incadreaza in clasa asta, sunt convins ca vor fi destui care vor avea peste 200000€ sa dea pe o masina si nu vor alege JLR, BMW X7 sau X8, Mercedes GLSsau Audi Q8. Volvo are clienti deosebiti, cauta altceva. Voi sunteti multi si cand vedeti avceleratii de 4,6 secunde va umeziti repede. Nu ma intereseaza V8, W16 si alte quad turbo, abureli. Voi sunteti fani putere pana va infingeti in stalpi si va sar motoarele. Atat va duce pe voi capul. Revenind la masina asta: nefiabila, ca orice masina cu motor de BMW. Dar cine are 200000€, nu-si face probleme ca masina sta mai mult in service decat pe sosea, deci e ok.

  • ^^^, vineri, 04.11.2022 10:19

    adica alegi mereu o chinezarie!!!

  • Varză, vineri, 04.11.2022 11:42

    deloc binevenita in tabele, titlu si continut dle arhitect, pai cand are 4,4 l si 530 cp V8-ul, cand 5 l si 565 cp etc etc.