Porsche Macan facelift

3.0 V6 Benzină Turbo (Macan S) Aut7 4x4

Vizibilitate

4.0

Porsche Macan este un SUV compact cu alură de coupe. Este ceea ce noul BMW X4 înseamnă atunci când este pus lângă X3. Altfel spus, dacă vei pune unul lângă altul un Macan şi un GLK, X3 sau XC60, ţi se va părea că modelul Porsche este mult mai mic şi că are o alură mult mai sportivă. Este, aşa cum am mai spus în câteva ocazii în acest test, mai degrabă un soi de compactă ridicată decât un SUV în adevăratul sens al cuvântului. O maşină care ar trebui să se numească SuV, cu "u" mic, pentru că Sport Utility Vehicle înseamnă, în cazul lui Macan, mult mai mult Sport decât Utility.

Din această dorinţă a designerilor Porsche de a crea o maşină care să spargă barierele clasice se naşte şi o lunetă destul de redusă ca întindere şi cu care va trebui să te obişnuieşti. Nu e însă o chestiune vitală, atât timp cât camerele şi senzorii opţionale există în dotarea maşinii tale.

În rest, stâlpul din stânga al parbrizului ridică probleme de aceeaşi factură cu cele pe care le ridică fiecare SUV de pe piaţă.

  • Corocsenie Adrian, marţi, 11.12.2018 22:21

    Superba masina, superba locatie. Masina din pct. meu de vedere nu are defect. Nici prima serie nu mi s-a parut sa aiba. Dar acest facelift ia rezolvat micile imperfectiuni. Display-ul de ex. era cam mic la cel vechi...acum e ideal. Stopurile nu prea erau ok separate...acum arata mai bine cu ele unite. Ce sa mai...suv-ul perfect. Sau ma rog...crossover-ul.

  • octav71, miercuri, 12.12.2018 16:33

    Cum ar fi să scrie in spate pe hayon "Macan si atât", iar la cealaltă versiune sa scrie "Macan S"? Cum ar fi? În rest, ca deobicei scorul e mic, mașina e senzație(pentru clasa ei!).