4.0
de Gabriel Nica, Foto: Mercedes-Benz, vineri, 24 martie

Familist convins

E mult prea devreme și totuși mă ridic, cu greu, din pat. Astăzi am întâlnire cu un model complet nou de la Mercedes-Benz, care introduce o nouă literă în lista de modele ale producătorului german: litera T.

Nu trec 30 de minute și deja sunt în fața unei mașini care îmi pare incredibil de familiară. Și totuși, mi se șoptește în ureche că ar fi un model complet nou, deși cumva-mi pare incredibil de cunoscut. Nu m-oi fi trezit din somn și momentan încă visez?

Nu. E vorba despre noul Mercedes-Benz Clasa T, o mașină menită să acopere un eventual gol în gama producătorului german. Un gol de ofertă pentru cei care vor o mașină practică, rafinată și super încăpătoare pentru nevoile lor. Conform foilor pe care mi le-au înmânat cei de la Mercedes-Benz, această nouă ofertă din configuratorul lor se adresează celor activi, cu hobby-uri care implică o nevoie acută de a căra lucruri. Și vechiul Citano ce avea?

Ei bine, se pare că fratele lui T-Class rămâne fidel clienților business, celor care nu pun accentul pe finisaje și detalii, ci își caută o mașină care să bifeze alte criterii. Pentru toți ceilalți, există T-Class, un familist convins.

PREZENTAREA MAȘINII PROBATE LA TESTUL INTERNAȚIONAL

 

  • oricine, vineri, 24.03.2023 10:47

    Bravo Mercedes ! Așa se procedează la demolarea mitului de a fi șefa mașinilor. Prin mașini de maidan care utilizează motoare diesel pe care Dacia rar le mai folosește și prin modele care nu se știe la ce folosesc . Și dacă mai umblați și la fiabilitate îi ajungeți pe chinezi din urmă.

  • Cucurigu, vineri, 24.03.2023 13:20

    Luat modelul ăsta, coborât plafonul 10-15cm și poți face să dispară clasa A și B. Lungit 10-15cm, înălțat 2-4cm și poți scăpa și de GLC.

  • Cucurigu, vineri, 24.03.2023 13:24

    De altfel, o astfel de caroserie ar putea înlocui toate SUV-urile până în zona medie, fiind mai eficientă dpdv al consumului, mai încăpătoare fără să fie la fel de masivă. Și costurile de achiziție și exploatare ar fi mult mai mici de asemenea.

  • bravos, joi, 30.03.2023 20:40

    am condus si eu. doar ca se chema dacia joagar.