Range Rover Evoque

2.2 SD4 190CP Dynamic 4WD
4.4
de Dragoș Băltățeanu, Foto: Ciprian Mihai, luni, 14 noiembrie

Vânătorul de nemţi

Avem în faţă cel mai dorit şi admirat SUV al momentului. Încă de la prezentarea lui oficială de la Salonul Auto de la Paris 2010, Evoque a stârnit pasiuni. Este cel mai frumos produs dintr-un segment în care germanii se lăfăiau până acum. Este disponibil atât în versiune cu cinci uşi, cât şi coupe cu trei uşi. Are linii ce par inspirate de concept-car, şi totuşi este un model de serie. Deocamdată, se poate alege dintre două motorizări: una pe benzină de 240 CP şi un diesel de 190 CP. 

Dacă până la apariţia lui Evoque, publicul pentru modelele Range Rover era împărţit între cei care preferau confortul şi prestigiul modelului mare şi clasic RR şi clientela preponderent feminină a modelului RR Sport acum gusturile sunt unanime. Evoque atrage clienţi atât de sex masculin cât şi feminin. Femeile preferă în general versiunea cu trei portiere, fiind ştiut faptul că SUV-uri în trei uşi au un appeal deosebit la sexul frumos. Toyota regretă probabil şi acum că a renunţat la fabricarea modelului Rav4 în trei uşi.

Dar să revenim la oile noastre, sau mai precis la Evoque-ul nostru. Am avut noroc şi am primit la test probabil cel mai frumos Evoque. Avem în faţă un Evoque SD4 de 190 CP în echiparea Dynamic şi caroserie cinci uşi. Cele mai mari jante cromate şi interiorul cu piele roşie au completat spectaculos un model care a întors multe capete pe străzile din Bucureşti.

  • Anonim, luni, 14.11.2011 18:45

    Nu imi place. Am vazut-o pe strada si desingul nu este deloc wow cum incearca redactorii sa acrediteze. Pare mai degraba unul tern si corect. Masina de pipite si de smecheri de Dorobanti. Iar pretul, hmmm..., cum sa spun, ii da pe spate si pe cei care isi permit un RR adevarat.

  • C-G-C, luni, 14.11.2011 18:46
    E sofisticata ma...

    Am vazut masina live pt prima oara la Paris. Nu pot spune decat ca este mind blowing, absolut superba de oriunde te-ai uita. Q3 si X3 chiar nu se pot compara cu acest Range Rover, pt ca Evoque joaca in alta liga. Asa cum foarte bine preciza si Dragos B., pana si materialele sunt o clasa peste ce au folosit Audi si BMW la Q3, respectiv X3. Puse pe langa Evoque, cele doua "nemtoaice" nu mai par deloc premium, ba dimpotriva. Ramane evident problema soliditatii brandului, fiabilitatii, retelei service, piese etc., insa daca vrei un SUV trendsetter, sa sclipesti "in multime", Evoque este cea mai buna alegere. P.S.: Display-ul ala, care afiseaza imagini diferite in functie de unghiul din care privesti este incredibil

  • @C-G-C, luni, 14.11.2011 19:27

    E sofisticata ma, o fi stricata ma? vorba cantecului...

  • grigore, luni, 14.11.2011 19:58
    Evoque - Magnifique

    Chiar daca n-o fi la nivelul X1 ca dinamica sau la nush ce nivel de confort, totusi e o aparitie impresionanta... Stilul face diferenta si il propulseaza mult peste concurentii din clasa. E exact ceea ce trebuia sa fie!

  • antonny, luni, 14.11.2011 21:10
    *****

    o sa aive atractie si vanzari super bune .....Range si atins scopul si zona in care sa joace un rol important

  • dan, luni, 14.11.2011 21:51

    domnule jurnalist dumneata afirmi ca materialele si designul sunt cu 2 clase peste audi si bmw.mie unul mi se par la acelasi nivel doar ca aici avem piele pe bord, si totusi finisarile sunt mai slabute(nu vorbesc din poze).dar as vrea sa va intreb ceva: grafica sistemului de navigatie de ce este ca la un audi din 2001? are cumva google maps? 3g? masina are calitati nimic de zis, dar de ce nu vorbim si de punctele slabe.cei mai multi o sa o cumpere pentru design pt ca la alte capitole e cu 2 clase sub audi si bmw.

  • Unu, luni, 14.11.2011 22:45
    Masina e frumoasa pan ala jumate. De acolo mi se pare grotesc !

    Spatele cel putin e oribil....interiorul arata bine si el. Pacat ca nu au facut si un spate mai frumos . Totusi cine vrea Range Rover sa cumpere R.R VOUGE.

  • Fra, luni, 14.11.2011 22:50
    portbagaj

    "Nu ne-a placut: potbagaj mic" 575 litri mi se pare chjar un portbagaj mare, mai ales in clasa din care face parte. In rest?? Spectaculos!!

  • verde, luni, 14.11.2011 23:32
    concurenta

    as fi zis mai repede ca Evoque e concurent pentru Q5 decat pentru Q3 am fost la un test drive chiar cu un SD4 cu cutie automata, m-a impresionat placut spatiul pentru locurile din spate nu e deloc mic cine o sa-l ia pentru fite o sa ia probabil versiunea Dynamic, care are unghiurile ceva mai mici, mai bun de sosea versiunile Pure si Prestige au unghiurile mai bune pentru off-road

  • Excomunicatorul, luni, 14.11.2011 23:37
    :)

    Mi se pare un motor slabut pentru 49.559 EUR . In rest masina e chiar draguta.

  • unu, luni, 14.11.2011 23:44
    interesant

    E o aparitie interesanta, binevenita zic eu in peisajul dominat de nemti pana acum. Cred ca vor manca din market-share-ul Audi, deoarece BMW vinde foarte mult datorita modului in care se conduc masinile produse, mai putin calitatea interiorului si designului exterior. @dan - GPS-ul furnizat de Audi pe modelele actuale (vezi noul A6) este (si imi cer scuze pentru cuvant) o mizerie. La 2500Eur iti iei ceva foarte aproape de TomTom generatia precedenta ca si interfata (pentru cine nu a avut, foarte slab) si fara LiveServices. BMW este la acest capitol cu doua generatii inaintea Audi pe noile modele. Am fost foarte suprins, ma asteptam ca Audi sa fie in fata.

  • booo, luni, 14.11.2011 23:58
    evoque

    masina de pitzipoance, EBA e in extaz acum

  • slv83, marţi, 15.11.2011 00:33
    $$$

    Cel mai bun design din clasa, imbina perfect clasicul specific marcii cu modernul. Cred totusi ca varianta de top are un pret mult prea mare, comparabil cu cel al unui Touareg, X5 sau Q7 care joaca intr-o alta liga. Mai cred deasemeni ca va fi masina preferata de fotbalisti, sotii de fotbalisti sau de fiice de politicieni imbogatiti din afaceri..........ati ghicit, cu statul!

  • Cineva, marţi, 15.11.2011 00:46
    @slv83 De ce fiice de politicieni imbogatiti din afaceri cu statul ?

    Crezi ca nu sunt si odrasle cu parinti imbogatiti corect ? V-ati obisnuit asa cand vedeti pe cineva cu bani sa spuneti ca e bogat din furaciuni. Sunt multi care au mostenit....sunt multi care au o afacere normala fara legaturi cu statul si isi permit sa faca un leasing de ex. Altii care au profitat de prostia din 2006-2008 si au facut niste bani dar fara sa fure de la nimeni nimic. O gramada de variante. Nu mai generaliza !!!

  • Cineva, marţi, 15.11.2011 00:51
    Sau copii de avocati sau notari care castiga bine si in criza......

    Acum poate ai deschis si tu ochii sa vezi ca sunt si altii care au posibilitati materiale sa il cumpere fara sa fie patate sau sa aiba averi ilicite.

  • Dacia, marţi, 15.11.2011 08:07

    In realitate nu e asa wow ca in poze, dar oricum e cea mai frumoasa din ce este la ora actuala in clasa sa. In spate e foarte putin spatiu iar calitatea interiorului nu e cine stie ce. E cumva prezentata cu un RR mai accesibil, dar cand incepi sa-i pui optionale devine scumpa rau.

  • unckle, marţi, 15.11.2011 09:55

    @Cineva .. prietene, aia de zici tu acolo ca au facut banii "cinstit" se pot numara pe degetele de la o mana ... in momentul asta sunt cateva afaceri de succes in romania care nu au legatura directa cu statul .. dar pentur a putea face afaceri in continuare cotizeaza la greu ca sa nu le puna astia potera pe cap doar asa, "de verificare". Este ireal sa iti imaginezi ca cineva poate sa faca milioane de euro in Romania fara sa ii "fure", direct sau indirect (ca poti sa fii avocatu lu' asfaltangiu' lu' peste si sa faci bani de pe urma lui.. dar banii lui nu sunt tocmai cinstiti) @subiect - masina deosebita la un pret pe masura ... este facuta pentru profit maxim asa ca nu aduce decat 1% in plus (poate) fata de altii ... daca aduci mai mult pierzi din marja de profit.. asta nu vrea nimeni. Ecranul ala este, asa cum spun si ceilalti mai sus, penibil pentru pretul cerut ... se vede pixelul albastru din avion ... Traim intr-o lume in care ecranul de iPad are dimensiuni enorme si o densitate de pixeli care il face confortabil chiar si cand te uiti la el de la 10cm distanta ... astia cu 80000Euro nu sunt capabili nici de un ecran mai bun ca ala de pe Nokia6100 la capitolul densitate. Discutia asta am mai discutat-o si nu are rost sa o reluam... dar asa ma apuca cand ii vad cerand niste preturi enorme pe tehnologii vechi de cativa ani. Noi traim in lumea in care iPhone4 (maretul aifon...) a fost depasit ca performanete in cateva luni de la lansare si a fost nevoie de unul "S" pentru a tine pasul ... astia cu masinile lor cand oare or sa invete sa tina pasul cu tehnologia? raspunsul este niciodata - vrei RR Evoque cumperi gepeseu' nostru oricat de prost ar fi ... vrei BMW cumperi gepeseu' de la BMW oricat de prost ar fi ... vrei Audi... etc. Concluzia este ca electronicele dintr-o masina nu sunt decar o mica parte din "decizia de cumparare" motiv pentru care, producatorii in goana pentru profit, nu se folosesc decat tehnologii ajunse la uzura morala ridicata si pret infim ... cine draq nu ar vrea sa te taxeze 2500E pe un sistem de navigatie care costa 50E... cretin sa fii ca sa pui unul de 500E si sa ceri doar 2500E...

  • sandman, marţi, 15.11.2011 11:03
    evoque

    ma asteptam sa fie mai frumoasa la interior. tot touaregul merita si o sa aiba vanzari mai bune..

  • Firestarter, marţi, 15.11.2011 12:51
    Ceasurile din bord precum cele din Alfa Romeo GTV

    Acest Range Evoque arata extraordinar de bine. Am avut ocazia sa il vad live prima oara la salonul de la Geneva in primavara. Am remarcat si atunci ca ceasurile de bord seamana foarte mult cu cele pe care le vad zilnic in masina mea, Alfa Romeo GTV. Bineinteles ca cele de pe Evoque arata mult mai contemporan decat cele de pe Alfa mea din 2004 insa nu am avut cum sa nu observ asemanarea :)

  • das, marţi, 15.11.2011 14:22
    ?

    Pai daca la o masina de 4,37 m e mic portbagajul de 575 l atunci e clar, a inebunit lupul, pai x1 si q3 is departe rau .

  • lol, marţi, 15.11.2011 14:30

    masina superba pret woooowww! Daca ma fac rege al asfaltului ma bag...clar! P.S Sa stiti de la inceput asfalt nu va dau :) dar promit ca tine :)

  • Cineva, marţi, 15.11.2011 15:58
    @unckle Nu e asa.....e aberant ce crezi tu !

    CITEZ ,, ca poti sa fii avocatu lu' asfaltangiu' lu' peste si sa faci bani de pe urma lui.. dar banii lui nu sunt tocmai cinstiti) '' De Videanu ai auzit ? Cred ca da... are o cariera de marmura concesionata de la STATUL ROMAN pe care o exploateaza prin firma MARMOSIM fara ca statul sa primeasca o redeventa decenta. Iar el face profit milioane de euro pe an din asta. Asta inseamna ca salariatul care lucreaza la MARMOSIM, in praf, vai de capul lui si primeste o leafa destul de buna nu are bani facuti cinstit ? De ce ? Ca lucreaza la Videanu care fura STATUL ? Cam asa si cu avocatii care primesc bani de la hoti. Oamenii isi fac meseria....asta inseamna ca toti cei din mediul privat (daca spui ca nu exista afaceri corecte decat cateva), sunt conectati indirect la bani murdari.....pai hai sa arestam 3 MILIOANE de cetateni ca primesc bani de la hoti.

  • Cristian, marţi, 15.11.2011 22:51
    Evoque

    Am condus-o pe cea cu cutie manuala. Designul mi se pare si mie foarte "hip", dar in nici un caz nu as numi-o "vinatoare de nemti". 1) Am un C200 avantgarde, cu dotarile de sunet din standard. Comparativ cu instalatia de 2500 eur de la Evoque, sincer e 7 clase peste. 2) am urcat o bordura si am auzit un troncanit de dacie 1300. 3) pretul - 45000 in medie pentru masina asta??? Pai asta e pret de X3, Q5 si GLK. Nu pun la socoteala un Tuareg fara piele in interior Cred ca ar fi o masina interesanta daca topul gamei ar fi pe la 35000 adica s-ar lua la trinta cu Rav4 si cu X1. Una peste alta, am vazut masina in poze si abia asteptam sa o conduc... dupa 2 ture am ramas dezamagit. Repet, poate daca era cu 40% mai ieftina eram mai entuziast...

  • unckle, miercuri, 16.11.2011 08:55

    Domnu' cineva, nenea ala care munceste in praf are 15milioane pe luna... nu Evoque .. Parerea mea ar fi sa impuscam vre-o 10000, care sunt "radacina" furtului ... acei oameni care isi impart "puterea" prin rotatie odata la 4-5ani ... dar asta este o discutie care isi are locul intr-un alt fel de publicatie online ;)

  • Cineva, joi, 17.11.2011 12:54
    @unckle :)) este acelasi lucru...aceeasi situatie.

    Tot bani de la hot primeste. Numai ca avocatul isi permite sa ii ceara mai mult. Si ce e rau in asta ? El munceste pt. hot sa il salveze. Asta e meseria avocatului....celalalt da cu tarnacopul pt. hot sa faca profit de milioane numai ca e platit mai prost. Asa ca oricum o dai, nu prea ai dreptate. Sa ai dreptrate dar asta ar insemna cum am scris si mai sus, ca peste 3 milioane de romani au bani facuti mai putin just.......

  • Anonimus, sâmbătă, 19.11.2011 18:52

    Mi se pare mie sau masina asta are faruri aproape identice cu cele de pe Honda Accord?

  • Alyn, luni, 21.11.2011 15:50
    banala :))

    Si eu am vazut-o pe strada toti care au zis ca nu e deloc woow , este adevarat, de aproape pare foarte mica , in genul duster nissan quasqai, nu va mai luati dupa poze ,duceti-va sa o vedeti live si o sa ramaneti dezamagiti , este o masina ,,altfel'' in genul celor italiene dar de aici si ca sa spui ca are fii mai buna calitativ , sau la manevrabilitate , motoare etc decat Audi Bmw bla bla.. e o aberatie sau prostie Singurii care isi lauda masinile sunt englezii ,restul expertilor din domeniu nici nu au luat-o prea mult in seama

  • Gia, marţi, 10.01.2012 15:02
    banala?

    Nu poti sa afirmi ca masina care a luat premiul la Geneva pentru Truck of the Year ca e laudata dar de engleza si restul lumii nu a bagat`o in seama....hai dom`le serios/???

  • titisnickers, vineri, 10.02.2012 20:33
    Portbagaj

    Poate modificati de la 575 l la 450 l cat are de fapt, ca il depaseste pe Sport la valorile astea.

  • BMW FUN, sâmbătă, 11.02.2012 17:49

    Oribila, am vazut-o in Iasi, cum drak sa dai 50 000 pe asa o taraboanta?se mai si crapa/sparg motoarele si cutiile de viteze.Au iesit ultimul loc in lume la fiabilitate.Cine vrea sa dea atatia bani pe o masina sa faca o vizita pe la Bmw.

  • TALIBANU, vineri, 09.08.2013 11:04

    Design super e frumoasa trage la pitipoance dar motorizarea este in urma cu cateva generatii.