TOP 8: Oferte auto şi accesorii de Black Friday

Publicat joi, 22.11.2012 13:37 de Dragoș Băltățeanu

Fenomenul Black Friday a atins şi industria auto. Câţiva dealeri auto din ţara noastra s-au adaptat şi oferă mâine preţuri speciale la anumite modele de automobile şi accesorii auto.

Black Friday a devenit sărbătoarea comerţului. Este ziua în care majoritatea retailerilor fac reduceri masive de preţuri doar pentru o zi. Este o ocazie bună pentru cei care îşi doresc un anumit produs să îl achiziţioneze la un preţ mult mai bun. Originea acestui termen vine din Statele Unite unde prima zi de vineri după sărbătorea Zilei Recuoştinţei (Thanksgiving Day) dă startul sezonului de cumpărături pentru Crăciun. În această zi, majoritatea magazinelor deschid foaarte devreme, de obicei la 4 dimineaţa, pentru a oferi preţuri promoţionale. Denumirea propriu-zisă de Black Friday, sau Vinerea Neagră vine din oraşul american Phipadelphia şi era folosit pentru a descrie traficul infernal din ziua de vineri de după Ziua Recunoştinţei. 

La noi în ţară termenul a fost adopat iniţial de retailerii din industria electronică. Anul trecut, în 2011, vânzătorii de produse electronice au făcut reduceri masive de preţuri şi au reuşit astfel să obţină vânzări record. 

În 2012, fenomenul a luat amploare. Retailerii s-au pregătit mai bine, au anunţat promoţia din timp şi speră să nu le pice siteurile la miezul nopţii. Dar, mai important, fenomenul s-a extins şi în afara comerţului cu electronice. De la jucării, la produse de consum, şi ajungând pâna la comerţul cu automobile sau accesorii auto. Ce-i drept, în în lumea auto naţională nu sunt foarte multe oferte pentru această zi, dar am reuşit să găsim câteva interesante.

  • Opel Union Motors: Discount de până la 10.000 de euro la toată gama

    Dealerul Union Motors al celor de la Opel anunţă două zile de discount-uri serioase pentru gama proprie. Toate modelele sunt implicate în promoţie, iar cel mai mare discount va fi de 10.000 de euro. Detalii pe site-ul oficial al dealerului.

  • Ford: reduceri de 20% pentru Fiesta, Focus, Mondeo şi Transit

    Dealerul Ford Proleasing Motors anunţă prin intermediul siteului reduceri de 20% la preţul de listă pentru orice model Ford Fiesta, Focus, Mondeo şi Transit. Promoţia de Black Friday este valabilă vineri la oricare dintre showroom-urile Proleasing Motors din Ploieşti, Târgovişte şi Buzău. 

  • Ferrari Store: 50% reducere

    Forza Rossa, dealerul Ferrari din România a intrat în febra Black Friday. Dar nu cu reduceri la gama de supercaruri Ferrari, ci cu un discount accesibil pentru fanii mărcii: 50% la toate produsele din magazinele Ferrari Store de la Calea Victoriei din Bucureşti şi din Băneasa Shopping City.

  • Opel şi Chevrolet: preţuri speciale la dealerul din Cluj

    Ecomax GI, dealer al mărcilor Opel şi Chevrolet în oraşul Cluj Napoca anunţă preţuri speciale la piesele auto şi autoturismele noi şi second hand din stoc. Promoţia a fost anunţată prin intermediul paginii de Facebook a dealerului auto din Cluj.

  • Fiat: 30% reducere pentru Fiat Linea

    Fiat nu s-a lăsat mai prejos şi anunţă prin intermediul paginii de Facebook o reducere Black Friday de 30% pentru preţul modelului Fiat Linea valabilă doar mâine, 23 noiembrie. Pentru mai multe detalii, Fiat ne invită în cel apropiat showroom al mărcii.

  • Flacon Electronics: reduceri până la 90%

    Falcon Electronics este un comerciant de alarme auto şi sisteme GPS. Pentru ziua de mâine, Falcon anunţă reduceri de până la 90%. Campania de reduceri pentru ziua de Black Friday a fost promovat prin intermediul paginii de Facebook a celor de la Falcon Electronics.

  • Anvelope: reduceri de până la 1450 de lei în Magazinul Automarket

    Black Friday vine în acest an şi pe Automarket. Toţi cei care vor alege să-şi achiziţioneze anvelope de iarnă sau de vară din Magazinul Online de Anvelope Automarket vor primi discount-uri inegalabile în magazinele de acest gen din România. Vineri, timp de 24 de ore, cumperi anvelope la preţuri reduse şi, dacă alegi să cumperi un set complet (4 anvelope), îţi asigurăm transportul gratuit în toată ţara. 30 de mărci de anvelope primesc reduceri ce pot ajunge până la 1.450 lei pentru un set de patru anvelope.

  • Porsche Inter Auto: Accesorii originale cu reduceri de până la 50%

    Porsche Inter Auto promite mâine reduceri de până la 50% la o serie de produse selectate din magazinul său online. Mărcile acoperite sunt Porsche, Audi, Skoda, Seat şi Volkswagen. 

Mai departe...
  • Cristi, joi, 22.11.2012 14:29

    Are mai mult legatura cu black ink caci dupa multe zile de red ink (balanta era pe minus) dupa Thanksgiving in ziua de black friday se trecea pe plus. Ziua fiind mai mult o zi de referinta in economia anuala ducand la reduceri speciale pt a creste vanzarile care pot ajunge la 10% din totalul anual. zice wikipedia printre alete siteuri

  • marius, joi, 22.11.2012 14:59

    Oferta de la FIAT pare destul de interesanta. O Linea cu motor de 1.6 diesel 105 CP este 15K euro cu TVA. Cu reducerea de 30% ar insemna 10500 euro, ceea ce e destul de bine

  • antonny, joi, 22.11.2012 16:18

    @marius ......asta crezi tu despre aceasta oferta !!!!!!! Sa iti raspund ca e o oferta spusa unor anumite conditi nu ce vrei tu ...... Si sa numai fie sters acest comentariu de cei de la automarket ..... LA ora 15 55 am contat Departamentul Relatii Clienti AUTO italia pentru a da informati despre aceasta oferta ....... RASPUNSUL unui reprezentant a fost da exista aceasta oferta pe data de 23 11 2012 si consta reducere de 30 % la Fiat LINEA 1.4 77 cp Active masinii ce se gasesc pe stoc pretul masini fiind de 7910 euro ......Acum ramane la aprecierea voastra daca e o oferta buna pentru aceasta zii magica .......

  • ironR, joi, 22.11.2012 18:09

    O ocazie ca fabricile sa scape de masinile care zac de pomana in parcarile lor. Ce e bun se vinde ca painea calda si nu va avea reducere, sau va avea reducere la pretul de lista, care stim cu totii ca e mare fata de ce se gaseste cand te duci sa vb efectiv cu dealer-ul. Ce mai oferta la Fiat, jegul de motor de 1.4 la care se schimba distributia la 2 ani :))

  • marius, vineri, 23.11.2012 13:13

    ai dreptate antonny, nu am stiut ca reducerea de 30% este valabila doar la motorul pe benzina de 1.4 - 77CP. in cazul asta nici o reducere de 50% nu face oferta atragatoare.

  • marcel, vineri, 23.11.2012 14:21

    In pag. 6 este o mica greseala. (Flacon), corect Falcon, in foto se observa denumirea corecta.