Jeep sărbătorește un milion de vânzări în Europa cu edițiile speciale Renegade și Compass North Star

Publicat marţi, 08.10.2024 15:09 de Silvian Irimia

Producătorul american Jeep sărbătorește un milion de exemplare vândute în Europa. Pentru a marca momentul, cei de la Jeep au prezentat ediții speciale pentru modelele Renegade și Compass, numite North Star.

Grupul Stellantis nu este prea mulțumit de cifrele de vânzare din SUA, deoarece livrările sale au scăzut sub pragul de un milion din cauza unei scăderi abrupte de 17%. Această scădere a afectat chiar și producătorul de casă Jeep.

Pe de altă parte, în Europa, Jeep este gata să sărbătorească nu mai puțin de un milion de unități Jeep Renegade și Compass vândute pe Bătrânul Continent. Astfel, pentru a marca această ocazie, ambele modele primesc ediția specială North Star.

Noua serie specială marchează, de asemenea, atingerea pragului de un milion de vânzări în regiunea UE29 de la începutul comercializării pentru modelele Renegade și Compass. "Jeep Renegade și Compass sunt piloni esențiali ai succesului global al brandului, în special în Europa, unde au ridicat marca la noi înălțimi”, a explicat Eric Laforge, șeful brandului Jeep în Europa.

Noile ediții speciale Jeep Renegade și Compass North Star vin să îmbogățească gama de modele recent "simplificată" și se plasează între nivelul de echipare Altitude și cel de lux Summit. La exterior, ambele modele primesc o schemă de culori în două tonuri, cu jante din aliaj negru, elemente de finisaj negru pe caroserie și o culoare exclusivă nouă numită Verde Techno.

Concomitent, accente verzi pot fi găsite și la interior, iar modelele North Star primesc scaune noi cu o tapițerie din pânză sau vinil (opțional doar pentru Compass). Renegade și Compass North Star primesc, de asemenea, un acoperiș panoramic standard cu două panouri, finisat în negru pentru a contrasta cu vopseaua caroseriei.

De asemenea, există faruri full LED, jante de 17 inch pentru Renegade și de 18 inch pentru Compass, ambele vopsite în negru. Singurele opțiuni de motorizare disponibile pentru Jeep Renegade North Star și Compass North Star din 2025 sunt variantele Hybrid 48V și 4xe.

via Jeep