Renault: viitorul Twingo electric va avea un preț de pornire sub 20.000 de euro

Publicat marţi, 08.10.2024 10:45 de Tiberiu Safta

Renault a confirmat prețul de pornire al viitorului Twingo electric. Noul model de oraș, care urmează să fie lansat în 2026, va avea un preț de pornire mai mic de 20.000 de euro.

Renault Twingo, modelul de oraș al mărcii franceze, este pe cale să primească o nouă generație pur electrică. Anul trecut, am făcut cunoștință cu conceptul noului model, iar acum, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Renault urmează să prezinte un nou prototip al lui Twingo electric. Modelul de serie urmează să fie lansat abia în 2026 și va fi produs de Ampere, divizia de mașini electrice a Grupului Renault.

Înainte ca Salonul Auto de la Paris să-și deschidă oficial porțile, Renault a confirmat prețul viitorului său model electric. Următoarea generație Renault Twingo cu zero emisii va avea, așadar, un preț de pornire sub 20.000 de euro. Pentru a menține costuri scăzute, Renault va colabora cu o companie chineză, a cărui nume nu a fost dezvăluit.

Viitorul Renault Twingo electric va fi bazat pe platforma AmpR Small. Producția va avea loc în Slovenia, la uzina de la Novo Mesto.

via Auto Express