Hyundai a semnat un acord de producție de mașini autonome cu Waymo

Publicat marţi, 08.10.2024 11:06 de Silvian Irimia

Hyundai a semnat un acord de parteneriat pentru dezvoltarea de mașini autonome cu Waymo, o companie de mobilitate cu vehicule autonome. Aceștia au 100.000 de curse săptămânal.

Hyundai urmărește de ani buni implicarea în piața mașinilor autonome. Prin urmare, compania asiatică a investit în Motional, un startup de vehicule autonome care testează, de asemenea, operațiuni de robotaxi cu Ioniq 5.

Recent, producătorul auto și-a exprimat o ambiție mai amplă. Hyundai a dezvăluit planurile de a lansa o afacere de producție de vehicule autonome. Ca parte a acestei viziuni, Hyundai Ioniq 5 va fi livrat către Waymo (Google) cu modificările necesare.

„Tehnologia transformatoare a Waymo îmbunătățește siguranța rutieră acolo unde operează, iar Ioniq 5 este vehiculul ideal pentru a duce acest lucru mai departe”, a declarat José Muñoz, director executiv Hyundai Motor America. În plus, Muñoz a menționat că cele două companii caută activ noi oportunități de colaborare dincolo de acest prim pas.

La rândul său, Waymo a investit, de asemenea, în propria sa tehnologie. Compania de robotaxi a dezvăluit recent cea de-a șasea generație a flotei sale de senzori autonomi, Waymo Driver, care include 13 camere, 6 unități radar și o serie de receptoare audio externe.

Vehiculele IONIQ 5 destinate flotei Waymo vor fi asamblate la noua unitate de producție EV Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA) din Georgia și echipate ulterior cu tehnologia autonomă Waymo.

via Hyundai