Acord european legat de criteriile de siguranta pentru modelele electrice

Publicat sâmbătă, 13.03.2010 09:46 de Cornel Șocariciu

La Geneva s-a incheiat o intelegere cu privire la standardele de siguranta ale masinilor hibride si electrice.

Intr-o era in care masinile hibride si cele electrice vor rescrie viitorul in domeniul auto, era necesar un acord intre constructorii auto prin care sa fie stabilite anumite standarde. La Geneva, Forumul Mondial pentru Armonizarea Regulilor Vechiculelor, care face parte din UNECE (United Nations Economic Commission for Europe), a incheiat o intelegere cu privire la standardele de siguranta ale masinilor hibride si electrice.

Conventia la care s-a ajuns se va aplica in toate regiunile Uniunii Europene. Unul din standardele incluse in acordul stabilit la Geneva indica faptul ca toti proprietarii de masini electrice sau hibride trebuie sa fie protejati impotriva unui soc electric in cazul unui accident rutier.

UNECE se asteapta ca standardele internationale vor reprezenta un stimulent pentru dezvoltarea vehiculelor electrice si hibride, iar acest acord ar putea fi adoptat si de tari precum Japonia, Rusia sau Coreea de Sud.

Via | autocarbe

  • Gaby, sâmbătă, 13.03.2010 16:24
    Pe dracu

    Hibridele si electricele vor rescrie viitorul cand porcii vor putea sa dea din aripi. Masina este frate cu benzina, alt combustibil si aia numai e masina, e cadoul de pensie.

  • @Gaby, sâmbătă, 13.03.2010 16:49
    porcul frate cu boul

    pai eu zic sa-ti iei zborul....acest forum e de oameni civilizati nu porcarie. Acordul asta cred ca va stimula producatori independenti/necunoscuti sa construiasca masini electrice si in felul asta oferta sa devina din ce in ce mai diferita si sa asistam la aparitia unei pleiade de electrical-cars mai ales de oras

  • Gaby, sâmbătă, 13.03.2010 17:18
    Aha

    @@Gaby: Nici macar n-ai curajul sa-ti dai numele, trebuie sa folosesti numele altora pentru a avea un cuvant de spus? Asta deja spune multe despre tine. In al doilea rand, ce ti se pare tie necivilizat in post-ul meu? Cred ca ai probleme cu ochii. Daca tu consideri ca o masina electrica se poate compara cu o masina pe benzina, atunci du-te frate la masinutele tale de parcuri de distractii si lasa condusul pe mana celora care pot aprecia condusul, care este o arta. Sunt unele lucruri la care nu ai voie sa faci economii printre care apa, sapunul, pasta de dinti, alimentatia sanatoasa si condusul.

  • @Gaby, sâmbătă, 13.03.2010 20:15

    Cati ani ai? 14? 16? Daca nu ai varsta asta macar gandesti ca unul de 14-16. Esti de-a dreptul anacronic (stii ce inseamna anacronic?) E ceva ce nu tine de varsta ci de...gradul de civilizatie. Exact ceea ce iti lipseste tie iar lumea civilizata se gandeste la viitor. Trebuie sa fii de-a dreptul tampit sa declari cu titlu de adevar absolut ca "hibridele si electricele vor rescrie viitorul cand porcii vor putea sa dea din aripi". Si asta doar pentru ca tu consideri ca benzina este unica modalitate de a aprecia condusul. Imi pare rau pentru tine, "prietene" n-ai nici ce-a mai vaga ce insemna sa conduci o masina. Sau, mai precis, sa pilotezi una. In ceea ce priveste masinutele mele electrice.... Nici nu stii cat de bine ai nimerit-o. Dar eu stiu ce inseamna si 6 trepte de viteza pe un drum virajat (cum este cel de la Borsec - Toplita - Reghin) dar stiu si ce insemna un hibrid din care trebuie sa claxonezi tot timpul sa nu calci oameni, pisici sau caini Asa ca, hai pa!