Webber: "Scandalul Molsey afecteaza imaginea F1"

Publicat duminică, 20.04.2008 14:37 de Daniel Popescu

Mark Webber crede ca scandalul in care este implicat Max Mosley afecteaza reputatia Formulei 1 si sugereaza ca presedintele FIA ar trebui sa demisioneze.

Pana in prezent 4 constructori din Formula 1, BMW, Mercedes, Toyota si Honda, au luat atitudine impotriva presedintelui FIA, Max Mosley, ca urmare a scandalului sexual in care a fost implicat. Totusi, pilotii au fost reticenti in a-si spune pararea despre acest lucru, iar Mark Webber este primul care rupe tacerea.

"Nu sunt interesat sa comentez specific scandalul Mosley, totusi ma ingrijoreaza ca acest scandal a prejudiciat imaginea sportului", a declarat pilotul echipei Red Bull. "Formula 1 este cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor si cu totii am muncit foarte mult pentru a ajunge aici. Chiar daca ne place sau nu, avem rolul de modele. Din punctul meu de vedere, Formula 1 pur si simplu nu-si poate permite astfel de scandaluri".

Mosley a afirmat in dese randuri ca nu intentioneaza sa paraseasca functia pe care o detine, insa Webber crede ca britanicului ii va fi foarte dificil sa-si exercite atributiile. "Este o persoana cu multa influenta, iar rolul sau este foarte important", a adaugat Webber. "Si cred ca asta este dificil cand astfel de scandaluri devin publice. Ar fi mult mai provocator pentru el sa-si continue jobul".