Grosjean, convins că Lotus va obţine în curând prima victorie în 2012

Publicat marţi, 03.07.2012 17:50 de Daniel Popescu

Romain Grosjean consideră că Lotus trebuie să "stoarcă şi ultimul strop" de performanţă pentru a obţine prima victorie din acest sezon.

Lotus este una dintre echipele care a terminat cu regularitate pe podium în acest debut de sezon, Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean reuşind să termine pe a doua treaptă a podiumului.

Rezultatele îl încurajează pe Grosjean să aştepte o victorie din partea echipei, cu condiţia de a scoate tot ce este mai bun de la monopostul E20 pe parcursul unui weekend de cursă.

"Încercăm să scoatem tot ce avem mai bun şi muncim din greu. Dacă lucrezi într-o atmosferă bună primeşti şi mai multă putere pentru a munci mai mult. Am muncit şi întotdeauna am fost acolo, în frunte, în lupta pentru poziţii bune. Acum încercăm să stoarcem şi acel ultim strop pentru a câştiga. Dacă vom continua să muncim la fel de bine şi să învăţăm, atunci putem obţine victoria", a declarat francezul într-un interviu acordat site-ului oficial al echipei.

Lotus a inregistrat progrese semnificative comparativ cu sezonul precedent, iar acesta este unul dintre motivele pentru care Grosjean nu este dezamăgit că nu a obţinut încă nicio victorie.

"La testele de la Jerez am fost foarte rapizi. Prima zi nu înseamnă prea mult, dar ştiam că monopostul este bun încă de la naştere. Am putut să avem încredere în el, să forţăm la limită şi a fost uşor de pilotat. Dacă mi-ar fi spus că voi obţine două podiumuri în primele şapte curse aş fi semnat imediat, aşa că suntem plăcut surprinşi de monopost", a mai precizat el.

Via Lotus