Mosley se retrage in 2009

Publicat luni, 21.04.2008 10:02 de Daniel Popescu

Max Mosley a anuntat ca nu va demisiona din functie in urma scandalului sexual in care este implicat, insa sustine ca se va retrage in 2009, la finalul actualului mandat.

Presedintele FIA, Max Mosley, este increzator ca va continua sa beneficieze de sprijinul asociatiilor de motorsport care fac parte din FIA. Mosley a anuntat ca refuza sa demisioneze pentru ca a primit numeroase apeluri de sprijin. Declaratiile sale contrasteaza insa puternic cu pozitia oficiala luata de 4 mari constructori din Formula 1, care i-au cerut, mai mult sau mai putin direct, sa demisioneze.

"Motivul fundamental pentru care refuz sa demisionez este ca multi oameni care m-au ales in functie mi-au scris si, pentru fiecare scrisoare in care mi se spune ca "ar trebui sa demisionez" am sapte scrisori care spun ca "ar trebui sa continui". Ar fi imposibil sa nu iau in calcul majoritatea si sa spun "nu, voi pleca". Voi ramane si voi lupta", a explicat Mosley pentru cotidianul britanic Sunday Telegraph.

Inaltul oficial al FIA a confirmat insa ca intentioneaza sa nu mai candideze din nou pentru presedintie la finalul actualului sau mandat din 2009. "Aceasta a fost intotdeauna intentia mea. Nu am intentionat niciodata sa continui dupa 2009. Am pastrat inca tacerea despre acest lucru pentru ca atunci cand spui ca te opresti, iti pierzi influenta", a adaugat Mosley. "In mod normal, as fi anuntat acest lucru peste aproximativ un an, dar le voi spune tuturor ca aceasta este intentia mea".

In plus, Mosley a confirmat ca a dat in judecata publicatia News of the World, urmand sa doneze unor fundatii de caritate toate veniturile obtinute in urma procesului.