Viitorul lui Bourdais la Toro Rosso ramane incert

Publicat marţi, 14.10.2008 16:08 de Daniel Popescu

Viitorul lui Sebastien Bourdais ramane incert, dupa ce Toro Rosso a anuntat ca va decide linia de piloti pentru 2009 dupa incheierea actualului sezon.

Toro Rosso este in cautarea unui inlocuitor pentru Sebastian Vettel, insa ar putea cauta o alternativa si pentru Sebastien Bourdais, care nu a impresionat in sezonul sau de debut in F1.

Totusi, francezul a avut cateva rezultate bune in ultimele curse, astfel incat sansele sale de a ramane la echipa au crescut.

Totusi, co-proprietarul STR, Gerhard Berger, spune ca este prea devreme pentru a discuta despre acest subiect. "Nu vreau sa spun nimic in acest moment pentru ca trebuie sa rezolvam totul in liniste. Dar asta este ceea ce vrem sa vedem de la Bourdais, as cum a facut duminica. A fost un rezultat bun", a declarat austriacul.

Bourdais a terminat Marele Premiu al Japoniei pe locul 6, in fata coechipierului sau Sebastian Vettel. Totusi, la finalul cursei el a fost penalizat cu 25 de secunde pentru incidentul cu Felipe Massa, motiv pentru care nu a castigat niciun punct. In ciuda penalizarii suferite, Berger crede ca Bourdais nu este vinovat in incidentul cu Massa.

"A fost un accident de cursa. Bourdais era pe interior, daca Massa i-ar fi dat inca doi centimetri ambele masini ar fi trecut de viraj, Asa ca nu as zice ca a fost greseala lui Bourdias. Dar nu as spune nici ca a fost greseala lui Massa. A fost un accident de cursa. Oricum, nu s-a intamplat nimic, este normal ca doua masini sa se atinga in timpul unei curse".

Berger a sugerat ca in acest sezon s-au dictat prea multe penalizari si crede ca sportul ar trebui lasat mai liber. "Nu vreau sa comentez pentru ca nu aici ar trebui sa discutam despre asta. Dar mi-ar placea sa vad mai mult spectacol. Daca sunt incidente de cursa, fara nimic deosebit, mi-ar placea sa fie lasate asa. Investigatiile sunt importante, dar prea multi piloti sunt gasiti vinovati".

  • kimifinish, marţi, 14.10.2008 16:25
    asa e

    berger are dreptate...ar trebuii ca penalizarile sa fie mai putine...merita bourdais vreo 3 pct