Realimentarile cu combustibil ar putea fi interzise

Publicat marţi, 14.10.2008 15:41 de Daniel Popescu

Echipele analizeaza posibilitatea de a elimina realimentarile cu combustibil in timpul curselor, dar si de a reduce cursele si testele si de a schimba formatul weekendurilor.

Echipele din Formula 1, reunite sub organizatia Formula One Teams Association (FOTA), se vor intalni in aceasta saptamana la Shanghai pentru a discuta despre eventualele modificari in regulamentul sportiv pentru sezonul viitor.

Potrivit unor surse interne, FOTA analizeaza posibilitatea de a schimba formatul unui weekend de cursa, una dintre propuneri fiind eliminarea realimentarilor cu combustibil din timpul curselor.

Una dintre problemele care apar in acest caz este legata de designul monoposturilor, intrucat rezervoarele de combustibil ar trebui marite. Pentru a minimiza impactul unei astfel de decizii, echipele ar putea decide totodata scurtarea curselor.

Directorul sportiv al FOTA, Martin Whitmarsh, a confirmat ca discutiile din China se vor axa pe schimbarea formatului weekendurilor si o posibila reducere semnificativa a testelor. "Da, analizam formatul curselor si al testelor", a declarat el. "Cred ca sunt cateva idei foarte bune pe agenda care ar putea schimba formatul curselor si formatul intregului weekend. Speram sa ajungem la o intelegere in privinta schimbarii formatului. Dar trebuie sa ne asiguram ca schimbarile vor mentine puritatea Formulei 1".

"Trebuie sa analizam ziua de vineri si sa ne gandim cum putem spori spectacolul in aceasta zi pentru a avea putina competitie, si vom vedea ce putem face pentru sambata si duminica pentru ca sportul sa fie mai putin predictibil. Dar avand in vedere cum au fost ultimele curse, sportul este destul de imprevizibil in acest moment".

  • cobra, marţi, 14.10.2008 17:26
    ar fi un dezastru

    s-ar ajunge la o formula 1 gen gp2,formula bmw,formula master

  • ctlnmihai, marţi, 14.10.2008 18:01
    Realimentari interzise

    Mai bine s-ar reveni la vechile reguli.Spectacolul dispare total din F1