Renault, Toyota si Honda isi vor imbunatati motoarele

Publicat marţi, 14.10.2008 15:05 de Daniel Popescu

Renault si Honda au confirmat ca vor putea sa-si imbunatateasca motoarele pentru sezonul 2009, acelasi lucru putand fi valabil si in cazul echipei Toyota.

FIA doreste sa egalizeze performantele motoarelor in sezonul 2009, dupa ce in acest an unele echipe au reusit sa imbunatateasca unitatile si sa-si surclaseze rivalii din campionat.

Renault este una dintre echipele care a acuzat in dese randuri echipele de top ca au reusit sa dezvolte motoare cu 30 de cai putere mai puternice, iar Flavio Briatore a confirmat ca francezii vor obtine aprobarea de a modifca anumite componente.

"Va trebui sa prezentam un proiect la FIA cu toate schimbarile pe care vrem sa le facem, iar ei vor trebui sa le aprobe", a declarat Briatore. "Este evident ca nu vom putea schimba conceptul motorului, dar vom fi capabili sa modificam unele componente interne. Anul acesta suntem echipa care a imbunatatit cel mai mult. Odata cu imbunatatirea motorului, in 2009 vom avea unul dintre cele mai bune monoposturi".

La randul sau, CEO Honda, Nick Fry, a anuntat ca japonezii vor primi permisiunea de a imbunatati performantele motorului. "Pentru unele echipe ca McLaren, Ferrari sau BMW probabil ca nu va fi necesar. Dar pot confirma ca Honda va fi capabila sa faca asta", a declarat Fry.

In plus, se vehiculeaza ca si Toyota va primi in cele din urma permisiunea de a imbunatati motorul in perspectiva sezonului 2009.

  • hoyad, marţi, 14.10.2008 15:15
    Back to the future !

    Deja am trecut la stiri de ieri..., pentru ca pe cele de astazi le-am termiant ! Poate asa primeste si Ferrari ceva puncte, pentru declaratiile lui Domenicali !

  • ally_great, marţi, 14.10.2008 15:19
    mai sunt stiri

    de azi, so have fun with the great mix!

  • crismar56, marţi, 14.10.2008 15:46
    @hoyad

    Sunt unii pe aici care asteapta stirile si de duminica si iau puncte. Nu stiu cum fac dar se pare ca sunt foarte inspirati sau FOARTE INFORMATI. Am mai scris zilele trecute ca "E CEVA PUTRED IN DANEMARCA". Stiu persoane pe acest site care se pricep bine la limba engleza si stiu si unde sa se uite dupa stiri si tot nu reusesc sa adune mereu puncte si sa fie in fata. IN ATENTIA ADMIN - VERIFIFICATI-VA RETEAUA, S-AR PUTEA SA FIE PERSOANE CARE STIU SI CAND MANCATI SI CE MANCATI, SAU CA SA FIM LA OBIECT, CE LUCRATI SI CAND LUCRATI. E DOAR O PARERE, DAR VERIFICATI, E FOARTE POSIBIL.

  • hdr, marţi, 14.10.2008 16:04
    ceva putred

    ai dreptate foarte mare ca si eu stiu saituri foart multe cu declarati dar nu reusesc cam de loc sa le nimeresc chiar este ceva putred la misloc chiar ar trebui sa verifice foarte atent sint unele programe care daca le trimiti unei persoane poti sa vezi tot ce face pe calculator si asta nu este abureala