Alonso: "Hamilton si Massa se tem de greseli"

Publicat marţi, 14.10.2008 16:31 de Daniel Popescu

Fernando Alonso crede ca pretendentii la titlu din acest sezon, Lewis Hamilton si Felipe Massa, se tem sa nu comita greseli de pilotaj in ultimele doua curse ale sezonului.

Alonso, dublu campion mondial cu Renault in 2005 si 2006, considera ca presiunea ce apasa pe umerii celor doi combatanti este foarte mare in acest final de sezon.

"Mai mare decat presiunea este si ingrijorarea de a face greseli sau ca ceva ar putea merge prost la masina", a declarat Alonso.

"Pe tot parcursul weekendului te gandesti ca totul trebuie sa mearga bine si ca nu poi comite greseli de pilotaj. Depui prea mult efort pentru a te gandi ca orice poate merge prost si asta pune presiune pe tine tot timpul".

Pilotul echipei Renault crede ca ingrijorarile pilotilor se justifica si prin prisma problemelor de fiabilitate pe care le-au avut monoposturile Ferrari in acest an.

"Fiecare cursa va fi dificila si imprevizibila pana in ultimul moment in Brazilia cand treci linia de sosire. Massa a castigat foarte clar cursa din Ungaria si in ultimul tur a avut o problemea la motor, a pierdut 10 puncte, iar asta se poate intampla oricui. Si i se poate intampla si lui Hamilton".