Vettel: "Sunt mandru de performantele din 2011"

Publicat vineri, 16.12.2011 14:33 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel sustine ca va fi intotdeauna mandru de rezultatele obtinute in acest an, dupa ce a devenit din nou campion mondial si a doborat cateva recorduri.

Sezonul 2011 a stat sub semnul dominatiei lui Sebastian Vettel, care a obtinut 11 victorii si a plecat de 15 ori din pole position, determinandu-i pe fanii Formulei 1 sa-si aminteasca de modul autoritar al in care Michael Schumacher concura in prima parte a deceniului trecut.

Germanul sustine ca va fi intotdeauna mandru de performantele obtinute pe parcursul acestei an, mai ales ca astfel de evolutii nu reprezinta o regula, ci mai degraba o exceptie.

"Voi avea nevoie de timp pentru a intelege cat de special a fost sezonul 2011. Va fi un sezon la care ma voi uita in urma si de care voi fi intotdeauna mandru, pentru ca astfel de lucruri nu se intampla in fiecare an si trebuie sa realizam asta. Am doborat recordul (n.r - de 14 pole-uri) al lui Nigel Mansell si am terminat fiecare cursa pe podium cu doua exceptii", a declarat el.

Totusi, Vettel isi indreapta deja atentia spre sezonul urmator, in care anticipeaza noi provocari datorita schimbarii regulamentului tehnic.

"Mergem mai departe si ne concentram deja pe sezonul urmator. Cand ma uit inapoi sunt mai multe puncte de referinta: Monaco, Monza, cursa decisiva din Japonia, emotiile de dupa, sunt lucruri pe care nu le voi uita niciodata. Obiectivul este sa raman la inaltime. Anul viitor monoposturile vor fi usor diferite, nu revolutionare, dar regulamentul se schimba un pic. Trebuie sa ne adaptam, iar baietii muncesc din greu pentru a finaliza monopostul", a mai precizat el.

Vettel va trebui sa gestioneze sezonul 2012 fara ajutorul antrenorului Tommi Parmakoski, care a decis sa-si incheie cariera in Formula 1 si sa pregateasca o echipa de hochei feminin din Finlanda.

Via | YallaF1 | Reuters

  • Tracto, sâmbătă, 17.12.2011 15:23
    Vettel nu poate dormi noaptea !

    Stiind ca MSC l-a batut la ROC 2011 :))

  • stefan, duminică, 18.12.2011 01:07

    schumahar io trecut vremea sa stea acasa sa creasca copii