Williams va introduce noul monopost în prima sesiune de teste

Publicat vineri, 16.12.2011 12:55 de Daniel Popescu

Williams a confirmat că va utiliza noul monopost pentru sezonul 2012 în prima sesiune de teste din această iarnă.

Williams se alătură echipelor care confirmă prezenţa la prima sesiune de teste din această iarnă cu noul monopost pentru sezonul 2012.

Directorul tehnic Mike Coughlan a dezvăluit că britanicii se vor concentra în prima sesiune de teste pe fiabilitatea generală a monopostului şi pe performanţa aerodinamică, unul dintre principalele puncte slabe ale echipei în sezonul recent încheiat.

"Vom fi pregătiţi să mergem la prima sesiune de teste de la începutul lui februarie. Obiectivul este ca până la sfârşitul lui ianuarie să verificăm toate componentele posibile, pentru ca testele de pe circuit să fie o simplă verificare a muncii. Ar trebui să pargem suficienţi kilometri cu componentele majore, astfel încât să fie o surpriză dacă monopostul se opreşte pe circuit cu o problemă fundamentală. În afară de asta, testele se vor concentra pe fiabilitate şi performanţa aerodinamică generală a monopostului", a precizat britanicul în ultimul număr al revistei Ignition editata de Williams.

Începând de anul viitor, monoposturile trebuie să treacă toate testele de siguranţă impuse de FIA pentru a lua startul în teste, însă Coughlan susţine că acest lucru nu va fi un impediment.

"Primul şasiu este gata, iar al doilea nu este foarte departe, iar în curând vom începe programul de teste de siguranţă al FIA. Am trecut deja toate testele de siguranţă în cadrul testelor private. Acum avem un monopost complet definit care va fi utilizat pentru verificarea sistemelor şi care beneficiază de o forţă de apăsare aerodinamică îmbunătăţită şi va avea implementate toate sistemele care ne vor permite să mergem la prima sesiune de teste. Ulterior, obiectivul este să avem un upgrade pentru ultima sesiune de teste", a mai precizat el.

Via | Williams