Vasselon: "Toyota, mai aproape de plutonul fruntas"

Publicat joi, 14.02.2008 13:18 de Daniel Popescu

Directorul tehnic al echipei Toyota, Pascal Vasselon, este increzator ca team-ul japonez va micsora distanta fata de McLaren si Ferrari in acest sezon.

"Daca comparam timpii din aceste teste cu timpii realizati in testele de anul trecut constatam ca in acest moment diferenta reflecta performanta obtinuta de TF108 fata de cu anul trecut"

, a declarat Vasselon. "Bineinteles ca exista inca o diferenta, dar comparativ cu anul trecut cred ca suntem mai aproape de masinile din fruntea grilei".

Toyota au castigat doar 13 puncte in sezonul precedent si nu au stralucit in testele din aceasta iarna. Vasselon sustine insa ca echipa este multumita de progresul realizat in acest an. "Suntem multumiti de progresul pe care l-am facut cu TF108. A fost evident de la primul test ca TF108 este un animal diferit comparativ cu TF107, cu o stabilitate mult mai buna. Pilotii nostri se simt mult mai increzatori si sunt capabili sa forteze si mai mult. Am constatat ca masina este mult mai usor de setat si ca putem inregistra progrese in acest sens".

Francezul admite ca echipa poate obtine si mai multe performante din partea noii masini inainte de prima cursa din Australia. "Putem obtine mai multe performante de la aceasta masina pana la prima cursa. Avem parti noi care sosesc constant, insa upgrade-ul cel mai important va sosi cu ptin timp inainte de prima cursa. Este un proces continuu de dezvoltare care va atinge apogeul chiar inainte de Melbourne".