Cerere uriasa pentru bilete in Singapore

Publicat joi, 14.02.2008 13:52 de Daniel Popescu

Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 din Singapore se confrunta cu cereri uriase pentru biletele puse joi in vanzare pentru prima cursa in noctura din istorie. Oficialii au admis ca sistemul de distrubutie al tichetelor nu a facut fata din cauza numeroaselor cereri.

Biletele pot fi cumparate online sau prin call-center, insa deja s-au inregistrat intarzieri mari in onorarea comenzilor din cauza "unui volum de trafic extraordinar atat din partea localnicilor, cat si de pe piata internationala". Compania care gestioneaza vanzarile, The OmniTicket Network, a construit un "sistem unic" de distrubuite pentru simplificarea procedurilor, insa cu toate acestea sistemul a cedat.

Un bilet de acces pentru toate cele trei zile al Marelui Premiu costa intre 118 si 979 dolari, fiecare persoana putand achizitiona maxim 8 bilete. In schimb, pretul unui tichet in tribuna rezervata VIP-urilor depaseste 5000 de dolari, ajungand la 5293 dolari.

Operatorii de turism anticipeaza o crestere importanta de turisti pe parcursul desfasurii cursei si se asteapta la venituri de aproximativ 70 de milioane de dolari.