Toyota tinteste un rezultat bun in Japonia

Publicat luni, 06.10.2008 17:11 de Daniel Popescu

Pilotii echipei Toyota isi propun sa obtina un rezultat cat mai bun in cursa de acasa a constructorului japonez, pentru a putea mentine contactul cu Renault in clasament.

Renault a devansat Toyota in clasamentul constructorilor cu 5 puncte, in urma victoriei obtinute de Fernando Alonso in Singapore.

Din acest motiv, ultimele trei curse ale anului vor fi decisive pentru Toyota, al carei obiectiv este clasarea pe locul 4 la finalul sezonului.

Jarno Trulli spune ca va aborda cursa de la Fuji la fel ca si pana acum, intrucat intotdeauna a dat totul pe circuit.

"Sunt increzator pentru Marele Premiu al Japoniei. Este o cursa importanta pentru noi ca echipa si bineinteles pentru fanii nostri japonezi", a declarat italianul.

"Este imposibil pentru mine si pentru echipa sa fortam mai mult decat am facut-o in acest sezon, pentru ca am dat totul, dar stiu ca fanii nostri ne vor sprijini la fel ca intotdeauna si voi munci foarte mult pentru a obtine un rezultat bun".

La randul sau, Timo Glock spune ca Toyota trebuie sa aiba o reactie rapida dupa ce Renault a depasit constructorul japonez in campionat. Germanul sustine ca nu este ingrijorat de perspectiva unei curse pe ploaie. "Singapore a fost o cursa buna pentru mine si am fost multumit sa castig 5 puncte, dar am pierdut teren in clasamentul constructorilor, asa ca vrem sa reactionam imediat si asta inseamna ca obtinem cat mai multe puncte in Marele Premiu al Japoniei", a declarat Glock.

"Nu ma mai pilotat pe acest circuit, asa ca este dificil sa fac predictii, dar am fost puternici la cele mai multe curse din acest sezon si sunt foarte motivat sa fim din nou competitivi. Singapore a fost un pic prea denivelat pentru masina noastra si nu nu-am putut arata intregul potential, dar nu ma astept sa avem probleme similare la Fuji. Am auzit ca vremea poate constitu o problema aici, dar imi place sa pilotez pe ploaie si cred ca este unul dintre punctele mele forte, asa ca nu ma deranjeaza vremea!".