Alonso ramane realist dupa victoria din Singapore

Publicat luni, 06.10.2008 16:37 de Daniel Popescu

Fernando Alonso ramane realist inaintea Marelui Premiu al Japoniei, insa spera ca Renault sa se mentina pe locul 4 in clasamentul constructorilor.

Alonso a obtinut o victorie senzationala in Singapore dupa o cursa presarata cu numeroase incidente, insa este constient ca lucrurile nu vor sta la fel si in Marele Premiu al Japoniei de la finalul acestei saptamani.

Pilotul spaniol spera insa ca Renault sa se impuna in lupta cu Toyota pentru locul 4 in clasamentul constructorilor.

"Este adevarat ca un circuit stradal este intotdeauna neobisnuit si ca nivelul performantei depinde de competivitatea masinii, setari si abilitatea de a-ti asuma riscuri", a declarat Alonso. "Am muncit mult pentru a dezvolta parti noi pentru Singapore, dar si pentru ultimele trei curse ale sezonului, asa ca putem fi in forma la Fuji. Dupa victoria noastra din Singapore intreaga echipa este determinata sa aiba din nou cat mai curand aceste sentimente".

"Trebuie sa ramanem concentrati si sa repetam nivelul de performanta de la Singapore pentru a lupta in frunte. Totusi, raman realist, pentru ca va fi o cursa dificila cu Ferrari si McLaren, dar vom da tot ce putem pentru a castiga cat mai multe puncte pentru ca lupta pentru locul 4 ramane foarte echilibrata".

Marele Premiu al Japoniei ar putea fi afectat de ploaie, asa cum a fost cazul si anul trecut, cand Heikki Kovalainen a reusit primul sau podium din cariera.

Coechipierul lui Alonso, Nelson Piquet Jr, a admis ca vremea ar putea juca un rol decisiv in Asia, insa spune ca va face tot posibilul pentru a obtine un rezultat bun. "O cursa pe ploaie este intotdeauna imprevizibila, dar te poate ajuta sa obtii un rezultat bun, asa cum a facut Kovalainen anul trecut", a declarat pilotul brazilian. "Ma voi adapta indiferent de conditii si, in orice caz, coditiile sunt aceleasi pentru noi toti si voi face tot ce pot indiferent ca ploua sau este uscat".