Toyota pregateste un pachet special pentru Fuji

Publicat miercuri, 08.10.2008 12:38 de Daniel Popescu

Tadashi Yamashna si Pascal Vasselon au dezvaluit ca Toyota pregateste un upgrade special pentru cursa de la Fuji din acest weekend.

Marele Premiu al Japoniei reprezinta este cea mai importanta cursa din calendarul competitional pentru Toyota, intrucat echipa concureaza in fata propriilor suporteri.

Ambitiile japonezilor pentru acest Grand Prix sunt, prin urmare, foarte ridicate, fapt evidentiat si de seful Tadashi Yamashina, care a marturisit ca echipa pregateste ceva special pentru cursa de duminica.

"Am facut pregatirile prin teste diferite si mai multe lucruri atasate de masinile noastre. Acum putem avea o cursa speciala la Fuji", a precizat el.

La randul sau, directorul tehnic Pascal Vasselon a confirmat existenta unui pachet Fuji, insa a negat ca echipa se concentreaza doar pe acest upgrade in acest sezon. "Il numit pachetul Fuji dar in realitate unele parti exista deja pe masina, iar cei mai multi itemi pot fi folositi la toate cele 3 curse din finalul acestui sezon", a explicat oficialul echipei Toyota.

"Intotdeuna suntem intrebati daca pregatim ceva special pentru Fuji dar, daca am facut asta, cred ca putem spune ca neglijam celelalte curse, ceea ce nu este cazul. Si pe masura ce ne dezvoltam, nu ar avea sens pentru noi sa amanam introducerea noilor parti pana la Fuji pentru ca asta ar insemna sa compromitem pachetul pentru celelalte curse".

  • NeoGalaxy, miercuri, 08.10.2008 13:25
    @Greseli :)

    Nu-mi pot imagina un site cu mai multe greseli gramaticale ca acesta, sincer :) "intodeuna" este tare, dar "itemi" face toti banii :)

  • Mircea Mester, miercuri, 08.10.2008 13:27
    @NeoGalaxy

    Noi da :) 1. "intotdeuna" nu e o greseala gramaticala, ci una de spelling. Sau de tastare, daca vrei neaparat. Analizeaza-ti foarte bine termenii si apoi ai voie sa arunci cu pietre fara logica. 2. "itemi" este un cuvant care exista in limba romana. Poti verifica asta fara probleme oricand, consultand un dictionar. Probabil iti va da mai multe rezultate decat ai tu impresia ca ar putea. Multumesc.

  • mikahakkinen, miercuri, 08.10.2008 16:59
    greseli

    Mircea aici sa stii ca sunt de acord cu Neo (chiar daca tine el cu tomatele) :) Daca intri pe dexonline.ro cuvantul "itemi" nu exista in limba romana. Exista imprumutat din lb engleza "item". Ati dat-o in bara si macar aveti puterea de a recunoaste!

  • daniel.popescu, miercuri, 08.10.2008 17:12
    @mikahakkinen

    Cuvantul "item" exista atat in DEX, cat si pe dexoline.ro. Mai multe detalii aici: http://dexonline.ro/search.php?cuv=item. In dictionar se cauta cuvantul respectiv la singular, nu la plural :)

  • michelle_b, miercuri, 08.10.2008 18:25
    @daniel.popescu

    Sorry ca ma bag si eu in seama ... dar chiar la acel link catre dex, spune ceea ce eu stiam deja, ca "item" (neologism) este substantiv de genul neutru, deci pluralul lui NU are cum sa fie "itemi", ci "itemuri", care este si forma corecta. Tot fara suparare, dar si userii au dreptate: sunt cam multe greseli de tehnoredactare, sau "spelling" , cum spunea Mircea Mester. Doar o idee: poate pentru anul viitor putin mai multa atentie la asta daca se poate (nu ca ar fi vital pentru Formula 1, dar este un site, care se poate citi in toata lumea si de catre toata lumea)...multumesc

  • daniel.popescu, miercuri, 08.10.2008 18:34
    @michelle_b

    Pluralul substantivului "item" este "itemi". Cateva exemple in acest sens: la o simpla cautare pe Google dupa termenul "itemi" poti gasi o carte de gramatica cu titlul "Adverbul - teste de evaluare pe baza de itemi diferiti pentru elevi si profesori". Cam greu de crezut ca tocmai autorul unei carti de gramatica sa greseasca. Linkul este aici: http://www.librarie.net/carti/20963/Adverbul-teste-de-evaluare-pe-baza-de-itemi-diferiti-pentru-elevi-si-profesori-Odarca-Bout

  • michelle_b, miercuri, 08.10.2008 19:08
    @daniel.popescu

    Chiar nu doresc sa ma contrazic cu tine numai ca sa am ce scrie pe site (ma intereseaza mai mult formula 1 decit ortografia, gramatica, sau altele din domeniu). In dex scrie CLAR (si chiar te rog sa verifici in cel publicat sau in cel on-line) ca e substantiv la genul neutru. Deci, se numara "un intem" - doua "itemuri" si nu "doi itemi", care l-ar face masculin. Apoi iti ofer acest link :www.acad.ro/alteInfo/nouDOOM.doc. Este al Academiei Române, Institutul de Lingvistică, si se refera la DOOM (care nu este joc, ci Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române). Acolo arata ca pluralul este "itemuri". E adevarat ca apare pe net si "itemi", dar asta nu inseamna ca e corect. Cit despre capacitatile profesorilor ... mi-as dori mult sa nu intram in acest subiect. Si daca te deranjeaza, sau crezi ca e gresit ce spun, e O.K., nu trebuie sa ma crezi. Poti folosi in continuare "itemi", chiar nu e nici o problema. Nu voiam nici sa ma "dau mare", nici sa te induc in eroare, nici macar sa ma contrazic cu tine ... Acum ma gindesc cit de aiurea e sa discutam despre plural, in loc sa vedem ce se mai intimpla in F1 inainte de Fuji. Iti multumesc pentru timpul acordat si ...have it your way !