Toro Rosso si Honda, alternativele lui Senna

Publicat miercuri, 08.10.2008 12:16 de Daniel Popescu

Bruno Senna a dezvaluit ca Toro Rosso si Honda reprezinta cele mai bune oportunitati pentru un loc de pilot titular in sezonul 2009.

Pilotul brazilian spera sa demonstreze ca merita sa devina pilotul uneia dintre cele doua echipe, insa a admis ca are si oferte pentru un post de pilot de teste.

"Fac tot ce pot pentru a-i convinge ca sunt cea mai buna optiune pentru ei", a declarat Senna pentru agentia de presa Reuters.

"Posibilitatile sunt bune si in unele cazuri competitia nu este chiar atat de mare. Ca pilot de curse, Toro Rosso si Honda sunt cele mai reale optiuni, dar sunt si oferte ca pilot de teste si vom vedea ce fel de contract vor sa semnez"

.

Senna a admis ca lipsa de experienta reprezinta insa un impediment major si spune ca asocierea numelui sau de cel care a fost Ayrton Senna nu este corecta. "Cred ca am trecut prin toate dificultatile prin care poate trece o persoana intr-un an si asta mi-a intarit putin caracterul, cu siguranta", a adaugat el.

"Numele nu m-a ajutat niciodata cand am fost sub presiune pentru ca oamenii obisnuiesc sa ma compare cu Ayrton. Asta nu este prea corect, considerand ca abia am inceput sa pilotez. Dar cu siguranta ma ajuta mai mult, oamenii ma privesc intotdeauna si asta deschide ochii tuturor in Formula 1".

Toro Rosso are nevoie de un inlocuitor pentru Sebastian Vettel, care va pleca de la Red Bull, iar printre numele vehiculate se numara si cele ale lui Takuma Sato si Sebastien Buemi. In schimb, Honda asteapta sa vada ce decizie va lua Fernando Alonso, ulterior urmand sa decida linia de piloti pentru sezonul urmator.