Toyota neaga ca va parasi Formula 1

Publicat luni, 27.10.2008 17:58 de Daniel Popescu

Toyota a negat oficial ca intentioneaza sa paraseasca Formula 1, insa a avertizat ca regulamentul tehnic nu trebuie schimbat radical.

Speculatiile referitoare la viitorul constructorului japonez in F1 au aparut saptamana trecuta, cand presedintele John Howett a avertizat ca Toyota va parasi competitia daca motorul unic propus de FIA va fi implementat .

Luni, speculatiile au luat amploare dupa ce Toyota si-a anuntat intentia de a concura in Le Mans Series

, seful Tadashi Yamashina afirmand ca japonezii nu vor putea participa in ambele competitii.

Cu toate acestea, Toyota a dat asigurari prin intermediul unui comunicat de presa ca va continua in Formula 1, insa a avertizat ca regulamentul tehnic nu trebuie schimbat radical.

"Toyota isi propune sa realizeze performante in Formula 1 pe termen lung, iar obiectivul nostru in Formula 1 este sa castigam - existam pentru a castiga si suntem decisi sa facem asta", se arata in cadrul unui comunicat al echipei.

"Totusi, credem ca Formula 1 trebuie sa ramana o competitie tehnologica; acesta este un aspect important pentru Toyota si daca acest lucru nu se schimba ne asteptam sa continuam in Formula 1 cel putin pana in 2012".

Oficialii Toyota au admis ca sunt interedsati sa participe in alte competitii, cum ar fi Le Mans Series, insa au precizat ca acest lucru nu implica parasirea Formulei 1. "Toyota nu si-a ascuns niciodata interesul pentru alte oportunitati in sporturile cu motor, inclusiv Le Mans. In prezent nu am luat nicio decizie si nu am stabilit niciun plan pentru a schimba programul actual", se mai arata in comunicatul de presa al team-ului.