Honda vrea sa profite la maxim de testele din iarna

Publicat luni, 27.10.2008 17:43 de Daniel Popescu

Honda Racing si-au propus sa profite la maxim de testele din acest final de an, in speranta ca vor reusi sa faca un pas important inainte in sezonul 2009.

Honda a fost prima echipa care si-a indreptat atentia spre sezonul 2009, concentrandu-si atentia pe viitoarea masina inca de la jumatatea acestui an.

Pe langa concentrarea resurselor pe sezonul 2009, echipa a limitat testele din acest an pentru a putea efectua mai multe teste pentru noul monopost inainte de Craciun.

"Ne-am pastrat limita de teste si pneurile pentru testele din iarna, iar asta a reflectat performanta noastra din acest sezon", a precizat seful Honda, Ross Brawn. "Cred ca avem mai multe pneuri disponibile pentru iarna decat orice alta echipa, acesta fiind rezultatul abordarii noastre. Vom participa la toate cele trei teste si vom lucra la KERS, la pneuri si la toate piesele aerodinamice pentru anul viitor. Avem un test complet pentru iarna cu o pleiada de parti".

Brawn anticipeaza ca Honda va lansa noul monopost pentru 2009 in luna ianuarie, insa apreciaza ca pana la inceputul sezonului din luna martie va mai exista un update major. "Cred ca la fel ca toate echipele vom avea o versiune timpurie si o versijune finala. Prima cursa fiind la sfarsitul lunii martie, masina va fi deja lansata si nimeni nu va dori sa divulge secrete in ianuarie. Asa ca va exista o versiune B care va aparea inainte de inceputul sezonului".