Toyota anticipeaza o cursa buna in Brazilia

Publicat miercuri, 29.10.2008 12:17 de Daniel Popescu

Pascal Vasselon crede ca Interlagos este un circuit potrivit pentru Toyota pentru a realiza o performanta buna in ultima cursa a sezonului 2008.

Directorul tehnic al echipei Toyota, Pascal Vasselon, crede ca japonezii vor reusi sa obtina un rezultat convingator in ultima cursa a sezonului si are incredere in abilitatile celor doi piloti, Jarno Trulli si Timo Glock.

"Din punctul nostru de vedere, intotdeauna avem performante bune acolo, asa ca avem asteptari mari de la Marele Premiu al Braziliei. Uneori am descoperit ca temperaturile mai reci nu s-au potrivit monopostului TF108, dar in Brazilia de obicei temperaturile sunt destul de ridicate, asa ca asta ar trebui sa ne avantajeze"

, a precizat Vasselon.

"Masina noastra a fost competitiva pe aproape orice circuit si ne asteptam sa fim din nou puternici la Interlagos. Trulli are intotdeauna performante bune acolo si ne asteptam sa faca asta din nou. Glock are ceva experienta in Formula 1 la Interlagos si am vazut ca se obisnuieste foarte repede cu monopostul TF108 pe orice circuit".

Vasselon crede ca Interlagos ofera cateva oportunitati bune de depasire si aminteste de celebrul duel dintre Juan Pablo Montoya si Michael Schumacher din 2001 de pe acest circuit.

"Este cu siguranta unul dintre circuitele unde poti depasi, chiar daca nu este usor", a adaugat oficialul Toyota. "Cred ca toata lumea isi aminteste miscarea lui Juan Pablo Montoya in fata lui Michael Schumacher in 2001 dupa reinceperea cursei la iesirea safety car-ului; a fost incredibil. Exista un viraj lent inainte de o linie dreapta foarte lunga spre o zona de franare violenta si un viraj strans care ofera pilotilor o sansa de depasire".