Sutil spera sa termine cursa de la Interlagos

Publicat miercuri, 29.10.2008 13:06 de Daniel Popescu

Adrian Sutil isi propune sa ajunga la linia de sosire a ultimei curse din acest sezon, ce se va desfasura duminica pe circuitul de la Interlagos.

Sutil a inregistrat trei abandonuri consecutive in ultimele curse, motiv pentru care isi propune sa termine Marele Premiu al Braziliei, ultima cursa a acestui sezon.

"In Brazilia voi avea un singur obiectiv: sa termin cursa. Dupa trei abandonuri consecutive chiar avem nevoie de asta".

"Nu sunt multumit de rezultatele mele din acest an, au fost prea multe cazuri in care nu am trecut steagul cu patratele, fie din cauza unor probleme mecanice, fie din cauza unor accidente. Daca eu si Fisichella avem o ultima cursa competitiva va fi un mod pozitiv de a termina un sezon dificil pentru toata lumea"

, a declarat germanul.

La randul sau, Giancarlo Fisichella are amintiri placute din Brazilia, acolo unde a obtinut prima victorie din cariera in anul 2003, la bordul unui monopost Jordan.

"Marele Premiu al Braziliei a fost intotdeauna in inima mea dupa ce am obtinut prima victorie acolo in 2003 cu Jordan. Chiar daca cativa oameni care au lucrat atunci la masina sunt si acum la Force india, lucrurile s-au schimbat foarte mult din acel an. Totusi, exista acelasi spirit si toata lumea este motivata sa dea totul si sa obtinem cel mai bun rezultat, indiferent daca este vorba de o victorie sau un punct".

Directorul tehnic al echipei, Mike Gascoyne, crede ca team-ul a inregistrat progrese fata de anul trecut, chiar daca clasamentul general nu reflecta acest lucru. "In ansamblu, cred ca echipa a lucrat bine in acest sezon, suntem intr-o pozitie mai buna decat anul trecut, dar in termeni de rezultate absolute este dezamagitor ca nu am castigat niciun punct. Ar fi frumos sa terminam in Brazilia pentru un sfarsit bun e sezon", a spus Gascoyne.

  • michelle_b, miercuri, 29.10.2008 13:29
    admin

    se poate o explicatie mica in legatura cu punctarea pozitiva a lui Sutil dupa ce in declaratia lui spune ca a fost "varza" si ca tot ce isi doreste e sa termine cursa ? si ma refer COMPARATIV cu Kimi, care declara ca i-a mers prost, dar s-a imbunatatit in ultimele curse (se si stie din rezultate , dar sa spunem ca nu le cunoastem, ca nu suntem interesati de F1) si ca el lupta cu Mclaren, lupta care va fi grea. Sau este totuna sa nu termini ultimele curse cu sa termini pe podium si sa te lupti ptr podium cu doar sa termini cursa sau ... nu stiu o fi alta explicatie ... poate kimi nu apare in vreun mesaj .. chiar nu gasesc logica singura ! multumesc

  • daniel.popescu, miercuri, 29.10.2008 13:33
    michelle_b

    Trebuie sa iei in considerare si faptul ca Raikkonen piloteaza pentru Ferrari, iar Sutil pentru Force India. Cei doi vorbesc despre sansele personale strict in functie de ceea ce pot sa faca si de masina pe care o au la dispozitie. Altfel, ar insemna sa-i dam minus lui Vettel ca termina pe locul 4 dupa ce anterior castigase la Monza, de exemplu.

  • michelle_b, miercuri, 29.10.2008 13:38
    admin

    Ai raspuns (as usual) numai pe sfert si te-ai legat de partea la care se poate da un raspuns evaziv. eu iau in considerare ! dar parca se punctau declaratii. sau cel putin in filmul in care eram eu :P. simplu: Sutil declara ca e varza, Kimi declara ca e varza. Clar. ori minus la ambii, ori plus la ambii. Sau grila spune: daca e vorba de ... ? a absurd! te rog sa imi raspunzi la ceea ce declara ei daca sunt la fel sau nu declaratiile ? Si, evident punctarea ar trebui sa fie la fel ... multumesc

  • daniel.popescu, miercuri, 29.10.2008 13:43
    @michelle_b

    "In Brazilia voi avea un singur obiectiv: sa termin cursa. Dupa trei abandonuri consecutive chiar avem nevoie de asta" - declaratie pozitiva. "Nu sunt multumit de rezultatele mele din acest an, au fost prea multe cazuri in care nu am trecut steagul cu patratele, fie din cauza unor probleme mecanice, fie din cauza unor accidente" - declaratie negativa. "Daca eu si Fisichella avem o ultima cursa competitiva va fi un mod pozitiv de a termina un sezon dificil pentru toata lumea" - declaratie pozitiva. In ansamblu, este deci o declaraie pozitiva si a fost punctata ca atare.

  • michelle_b, miercuri, 29.10.2008 14:00
    admin

    "Over the last two races I had a much better feeling with the car in Q3, when I had a bigger fuel load. It's important to believe in the car and the possibility to attack, this is what makes the difference. "I hope that we can find the right set-up, after we've been very close for a couple of times." "But now we have to give it all at the last race of the 2008 season.". Sa fie cumva aceasta o declaratie negativa ? Iar partea "negativa" este : ""There are not so many positive things for me I achieved over the last season," said Raikkonen. "We have to analyze every single detail of what happened and try to learn from our mistakes to improve everything for next year" si "At the beginning of the year things went very well, but then we lost track and we couldn't get back." Atit! si, apropo, stiu ca nu se poate traduce mot-a-mot, dar macar sa nu adaugam cite un paragraf, ar fi minunat ... ok. 10x anyway pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.