Todt, favorit pentru presedintia FIA

Publicat marţi, 29.04.2008 10:02 de Daniel Popescu

Jean Todt este marele favorit la preluarea functiei de presedinte al FIA, in cazul in care Max Mosley va fi demis la intrunirea FIA din 3 iunie.

Presa britanica sustine ca Red Bull si Williams sunt singurele echipe din Formula 1 care se opun in mod deschis demiterii lui Max Mosley.

Astfel, daca in cazul Red Bull cauza poate fi, foarte probabil, prietenia care ii leaga pe Mosley si magnatul austriac Dietrich Mateschitz, lucrurile stau cu totul altfel in cazul Williams. Coproprietarii team-ului britanic, Frank Williams si Patrick Head, se tem ca Jean Todt va fi succesorul lui Mosley, iar relatiile echipei Williams scu fostul sef al Scuderiei Fererari nu sunt dintre cele mai bune.

Unele surse din paddock afirma ca Bernie Ecclstone a incercat sa-i forteze mana lui Mosley sa demisioneze, propunandu-le echipelor sa semneze o scrisoare de condamnare a activitatilor presedintelui FIA. Totusi, potrivit acelorasi surse, Ferrari au rezistat acestei "oferte", alegand sa ramana pe aceeasi lungime de unda cu Jean Todt, care i-a luat recent apararea lui Mosley.

Specialistii de la BBC sustin insa ca, daca Mosley va fi demis, Jean Todt este marele favorit la preluarea functiei de presedinte al FIA.

  • cobra, marţi, 29.04.2008 10:22
    stire

    pe ce site ati gasit stirea asta frate ?

  • sfera96, marţi, 29.04.2008 10:47
    excelent

    si odata cu babacu ala de mosley sa plece si ecclestone care nu mai face nimic in afara de a alerga dupa bani