Domenicali: "Trebuie sa fim mai rapizi"

Publicat marţi, 29.04.2008 10:20 de Daniel Popescu

Desi au castigat ultimele 3 curse din 2008, Stefano Domenicali sustine ca Ferrari nu sunt inca suficienti de rapizi si cere echipei mai multa viteza.

Dupa debutul dezamagitor din Australia, Ferrari s-au impus in fata rivalilor in urmatoarele trei curse, devenind lideri in clasamentul constructorilor. Mai mult, in Bahrain si Spania echipa a acontat primele doua locuri.

Cu toate acestea, seful Scuderiei Ferrari, Stefano Domenicali, este nemultumit de progresele inregistrate pana acum si sustine ca aceste performante nu sunt inca suficiente.

"In mod normal incercam sa simulam performanta pe care am castigat-o, dar as spune ca am progresat cu o zecime de secunda", a raspuns Domenicali cand a fost intrebat care au fost efectele upgrade-urilor pregatite pentru Barcelona.

"Nu stiu daca acum este vorba de mai mult decat atat. Dar nu cred ca este suficient. Am vazut ca rivalii nostri forteaza foarte mult".

Desi Ferrari au dominat autoritar in Spania, Domenicali este ingrijorat de de faptul ca Lewis Hamilton a reusit sa ramana foarte aproape de Raikkonen si Massa in cursa de la Barcelona. "A fost o cursa foarte dificila cu doua safety car-uri care ne-am intrerupt in momentul in care inregistram progrese. Dar a trebuit sa ramanem in forma si sa nu pierdem fiabilitatea, pentru ca ei erau la numai trei secunde in spatele nostru. Forma echipelor va fi foarte apropiata si, desi conducem in ambele clasamente, campionatul va fi foarte, foarte lung".

Domenicali ia in calcul si alte evenimente neprevazute care pot intoarce soarta unei curse, in urma carora Ferrari pot pierde puncte pretioase. "Uitati-va la Heidfeld. El a avut ghinion la intrarea safety car-ului, pentru ca a fost fortat sa opreasca cand nu mai avea benzina. Asa ca a fost nevoit sa suporte o penalizare, iar asta ni se poate intampla si noua intr-o cursa. Ce vom face intr-o astfel de situatie? Vom ajunge in spate si vom pierde cateva puncte foarte importante? de aceea cred ca aceste rezultate sunt foarte importante", a explicat seful echipei italiene.