Accidentul lui Kovalainen, cauzat de o piatra

Publicat marţi, 29.04.2008 10:47 de Daniel Popescu

Defectiunea la roata care a provocat accidentul lui Heikki Kovalainen in MP al Spaniei a fost cauzata de o piatra care s-a infiltrat in interiorul rotii.

Dupa analizele preliminare, oficialii echipei McLaren au anuntat cauza cea mai probabila a accidentului suferit de Heikki Kovalainen in timpul cursei de la Barcelona de duminica. Astfel, acestia sustin dupa primele examinari ale ramasitelor rotii ca o piatra a deteriorat pneul. De altfel, pilotul finlandez a efectuat o scurta "excursie" pe iarba cu putin timp inainte de producerea accidentului, insa McLaren nu au putut confirma daca acest lucru are legatura cu defectiunea rotii.

"A fost o defectiune a rotii, dar a fost o piatra in interiorul pneului si trebuie sa analizam asta", a declarat CEO-ul McLaren, Martin Whitmarsh. "A fost o roata noua si nu credem ca a fost o defectiune la structura ei, poate a intrat o piatra in ea, dar in acest moment trebuie sa mai facem cateva analize. Au fost cateva semne tipice pentru astfel de lucruri, dar au fost ele cauzate de excursia pe iarba? Vom afla raspunsul la aceasta intrebare ceva mai tarziu".

McLaren spera ca Heikki Kovalainen va fi pregatit sa participe la Marele Premiu al Turciei din luna mai, dupa ce Whitmarsh s-a declarat satisfacut ca finlandezul nu a patit nimic grav. "Heikki a fost norocos pentru ca a fost un accident major, dar miraculos este un cuvant prea mare", a adaugat Whitmarsh. "Adevarul este ca bariera din pneuri a ajutat foarte mult. A fost un impact substantial si a existat o forta G mai mare decat cea pe care o simti cand te catapultezi dintr-un avion militar. Nu ai putea suporta o astfel de forta prea mult timp".

  • Baghi84, marţi, 29.04.2008 11:01
    Poate publicati si ceva stiri :(

    S-a vazut cum a bubuit cauciucul,credeti ca ne mai intereseaza si din ce cauza ?

  • sharky_raduku, marţi, 29.04.2008 11:04
    mda...

    intresant e ca numai la masinile mclaren se intampla asta...

  • DEMOnick, marţi, 29.04.2008 17:20
    Ce tampenie...

    sa spui ca nu conteaza cauza. Multe minti inguste sunt pe lume... pacat ca mai deschid si gura. Intotdeauna e bine sa afli cauza pentru ca pe viitor POATE poti sa previi. Si mai ales ca asta se putea intampla tuturor poate si voua daca aveti masina si Doamne fereste ca pe drumuri nu gasesti bariere de cauciucuri. In astfel de cazuri rivalitatea nu-si are rostul. Personal ma bucur ca nu a patit nimic grav.