Dennis: "Kovalainen va concura in Turcia"

Publicat luni, 28.04.2008 15:09 de Daniel Popescu

Ron Dennis crede ca Heikki Kovalainen va fi capabil sa concureze in Turcia, pentru ca accidentul sau din Spania nu a avut urmari grave.

In turul 22 de al cursei de la Barcelona, Kovalainen s-a izbit violent de pneurile de protectie de pe marginea pistei la o viteza de aproximativ 220 kmph, in urma unei defectiuni la roata stanga-fata. Accidentul a durat 100 de milisecunda (0.1 secunde) si a produs o forta de 26G.

Finlandezul a fost transportat la spitalul din Catalunya, iar analizele au aratat ca nu a suferit nicio rana.

"Analizele sunt bune. Nu exista rani fizice, iar creierul sau nu a fost afectat. Totul este ok", a declarat seful echipei McLaren, Ron Dennis. "Asa ca suntem foarte optimisti in privinta cursei urmatoare. Am vorbit cu doctorul nostru de la spital si in acest moment putem spune ca va fi capabil sa concureze pentru ca nu exista sangerari sau alte rani".

Kovalainen a ramas sub observatie medicala pe parcursul noptii si se anticipeaza ca va fi externat in cursul zilei de luni. Dennis a confirmat ca accidentul s-a produs din cauza unei defectiuni la roata stanga-fata. "Din ce pot sa va spun a fost o defectiune la una dintre roti. O intamplare neobisnuita. Roata a rulat doar 14km, asa ca a fost o roata noua si trebuie sa analizam componentele pentru a afla cauza. Dar in acest moment sunt 99.9% sigur ca a fost o defectiune la roata".

  • BoByTzA, luni, 28.04.2008 20:17
    !

    Ce accident urat a avut

  • Alejandro, luni, 28.04.2008 21:52
    ....

    dak v-ati uitat atent ... a fost o problema de directie ... nu la roata.... si s-a rupt o parte din suspensie ....

  • Mika_hakkinen, luni, 28.04.2008 23:20
    Mika

    Ce nasol a fost, mi-a stat INIMA IN LOC cand am vazut reluarea, nici n-am putut respira bine 5 minute dupa accident cand au dat reluarile si inca vreo 5 dupa toate. SA SE FACA BINE, FINLANDEZII mei trebuie sa INVINGA, McLaren !!!!

  • roxy_goldy, marţi, 29.04.2008 13:13
    heikki

    mie tot mi se pare ca i-a explodat roata...ca s-a rupt dupa si suspensia, asta e partea a doua. Important e ca Heikki se simte bine, intr-un moment ca asta, te sperie un astfel de accident, indiferent cu cine tii. Eu imi faceam cruce...