Theissen: "Motorul unic nu va exista in Formula 1"

Publicat marţi, 28.10.2008 18:01 de Daniel Popescu

Mario Theissen nu crede ca FIA va pune in aplicare ideea de a introduce un motor standard in Formula 1 incepand din sezonul 2010.

FIA a anuntat recent ca intentioneaza sa introduca un motor unic in Formula 1 incepand din sezonul 2010, cu scopul de a reduce substantial costurile echipelor implicate in sport.

FIA a analizat cu reprezentatii FOTA masurile prin care costurile vor fi efectiv reduse, iar pana in prezent nu s-a luat o deiczie clara in privinta motorului unic.

Directorul departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen, a precizat insa ca, in opinia sa, FIA nu va recurge la o astfel de metoda. "Nu ne asteptam la introducerea unui motor standard dupa discutiile pe care le-am avut pana acum, iar conceputul Formulei 1 se bazeaza pe asta", a declarat Theissen pentru agentia de presa DPA.

Subiectul motorului unic a aprins spritele in Formula 1, dupa ce Honda, Toyota si Ferrari au anuntat prin intermediul unor comunicate de presa oficiale ca respingcategoric aceasta propunere, amenintand totodata ca vor parasi sportul.

  • michelle_b, marţi, 28.10.2008 18:13
    admin

    "dupa ce Honda, Toyota si Ferrari au anuntat prin intermediul unor comunicate de presa oficiale " HONDA :-O ? poti te rog sa imi dai linkul unde scrie despre Honda ?

  • daniel.popescu, marţi, 28.10.2008 18:15
    @michelle_b

    Un exemplu este aici: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/15429/echipele-nu-accepta-motorul-unic-propus-de-fia.html E adevarat totusi ca nu e vorba de un comunicat de presa, ci de un interviu pentru Autosport.

  • michelle_b, marţi, 28.10.2008 18:21
    admin

    1. nu e comunicat de presa oficial si 2. Nick Fry spune clar: "Suntem cei mai mari producatori de motoare cu combustie interna din lume si nu am fi deloc fericiti cu un motor fabricat de altcineva". daca omul e nefericit, e treaba lui, dar NU spune absolut nimic despre: "amenintand totodata ca vor parasi sportul." Si nici chiar daca am cauta substraturi nu s-ar deduce asta , no offence !