Raikkonen: "Ferrari trebuie sa invete din greseli"

Publicat marţi, 28.10.2008 18:39 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen spune ca Ferrari trebuie sa invete din greselile comise in acest an pentru a deveni mai puternica in anii urmatori.

Raikkonen a admis ca Scuderia Ferrari a comis mai multe greseli pe parcursul sezonului 2008, motiv pentru care echipa poate rata titlul pilotilor din acest sezon.

Finalndezul, care a castigat doar doua curse in acest an, spune ca echipa va trebui sa analizeze cu atentie acest sezon.

"Nu am realizat prea multe lucruri pozitive in ultimul sezon"

, a precizat el. "Trebuie sa analizam fiecare detaliu, sa incercam sa invatam din greselile noastre pentru a imbunatati totul pentru anul viitor. Dar acum trebuie sa dam totul in ultima cursa din sezonul 2008. Vor fi cateva reguli noi anul viitor si va trebui sa lucram mult pe parcursul iernii. Nu am putut castiga titlul pilotilor in acest an, dar va asigur ca voi incerca anul viitor".

Referindu-se la ultima cursa din acest sezon, Raikkonen a admis ca Mclaren va fi o echipa foarte greu de batut. "Trebuie sa asteptam pana la antrenamentele de vineri pentru a vedea care sunt sansele noastre. Va fi foarte greu cu McLaren in calificari. In ultimele doua curse am simtit mult mai bine masina, cand am avut mult combustibil. Este important sa crezi in masina si in pozibilitatea de a ataca, asta face diferenta. Sper sa pot gasi setarile potrivite. la inceputul anului lucrurile au mers foarte bine, dar apoi am pierdut teren si nu am putut reveni. A fost un an foarte lung si abia astept sa iau o pauza".