Super Aguri spera intr-o solutie salvatoare

Publicat miercuri, 23.04.2008 14:41 de Daniel Popescu

Super Aguri spera sa se salveze de la faliment in urmatoarele 24 de ore, pentru a putea lua startul in Marele Premiu al Spaniei din acest weekend.

Micuta echipa japoneza intampina grave probleme financiare dupa ce Magma Group au anuntat saptamana trecuta ca renunta la planurile de achizitionare a team-ului.

Seful echipei, Aguri Suzuki, spera ca o solutie sa fie gasita noaptea trecuta, insa acum acest termen a fost extins cu inca 24 de ore. Magma Group intentioneaza totusi sa continue negocierile pentru cumpararea echipei, insa pana in prezent nu s-a ajuns la nicio intelegere.

Intreaga echipa a ajuns deja la Barcelona pentru a incerca salvarea de la faliment inainte de antrenamentele libere de vineri. Directorul managerial al Super Aguri, Daniel Audetto, face si el parte din stuff, desi nu a participat deloc la primele trei Mari Premii desfasurate in acest sezon. Audetto a jucat un rol esential in fondarea acestei echipei in 2006 si a contribuit la locul 9 ocupat in clasamentul constructorilor in 2007.

In prezent se vehiculeaza ca mai sunt cativa investitori interesati sa cumpere echipa, insa este greu de crezut ca se va ajunge la o concluzie intr-un timp atat de scurt. In ciuda acestor probleme, este foarte posibil ca Super Aguri sa participe macar partial la Marele Premiu la Spaniei, indiferent de rezultatul negocierilor din urmatoarele 24 de ore.

Conform regulamentul FIA, in cazul in care o echipa rateaza complet participarea la un Mare Premiu, aceasta este obligata sa renunte la unele drepturi, cum ar fi bani de la televiziuni. Formula 1 nu este la primul caz de acest gen. In sezonul 2002, loviti de grave probleme financiare, cei de la Arrows realizau in mod deliberat timpi foarte slabi in calificari pentru a nu putea concura in cursa.

  • Radu_Ferrari, miercuri, 23.04.2008 14:45
    Puncte

    Aguri suzuki de ce nu a luat pct?

  • Radu_Ferrari, miercuri, 23.04.2008 14:46
    Puncte

    Seful echipei, Aguri Suzuki, spera ca o solutie sa fie gasita noaptea trecuta, insa acum acest termen a fost extins cu inca 24 de ore. Acesta este paragraful in care se vb despre el

  • daniel.popescu, miercuri, 23.04.2008 15:20
    @Radu_Ferrari

    In stire se vorbeste la modul general despre intreaga echipa. Cred ca toti vor salvarea echipei, inclusiv Sato si Davidson.