Stewart: "Massa poate castiga titlu"

Publicat joi, 02.10.2008 16:11 de Daniel Popescu

Fostul campion mondial Jackie Stewart crede ca Felipe Massa are sanse reale de a se incorona campion mondial in acest sezon.

Lewis Hamilton s-a distantat la 7 puncte de felipe Massa in urma cursei de la Singapore si, cu numai trei curse inainte de final, pare principalul favorit la titlu.

Totusi, fostul campion mondial Jackie Stewart crede ca pilotul Scuderiei ferrari pastreaza inca sanse bune la titlu si martusireste ca este un mare admirator al sau.

"Massa este pilotul care a progresat cel mai mult in acest an. Sunt un mare admirator al stilului de pilotaj al lui Massa, iar el poate castiga inca titlul", a declarat Stewart.

"Pe uscat, Ferrari au un avantaj in fata celor de la McLaren, dar dpe pploaie Mclaren au un avantaj in fata celor de la Ferrari. Cred ca, cu numai 3 curse inainte de final, mai sunt 30 de puncte de castigat, asa ca lupta este deschisa".

Desi il vede pe Massa drept un candidat viabil la titlul mondial, Stewart a admis ca a fost surprins de evenimentele neplacute petrecute la boxele Ferrari in ultima cursa. "Ii admir foarte mult pe cei de la Ferrari, dar Singapore a fost o parodie a erorilor. Sa lasi o masina sa plece de la boxe cu furtunul de realimentare si apoi sa il lasi pe Massa la celalalt capat al piturilor... asta i-ar putea costa campionatul".

  • kimifinish, joi, 02.10.2008 16:16
    asa e...

    are dreptate stewart......asta i-ar putea costa campionatul

  • mirco, joi, 02.10.2008 20:10
    cine va fi campion ?

    Anul trecut, inainte de cursa din China (mai precis cu 2 curse inainte de sfarsitul sezonului), clasamentul arata cam asa : 1.Hamilton=107p ; 2.Alonso=95p ; 3.Raikkonen=90p. O diferenta de 17p intre lider si cel care avea sa castige campionatul si o diferenta de 12p intre lider si locul 2. Toata lumea il vedea pe Hamilton campion, cred ca si cei de la Ferrari il vedeau pe Hamilton campion. Ganditi-va ca omul asta a avut doua curse (China si Brazilia) in care, daca castiga era campion mondial, dar nu a fost sa fie. Din doua curse Hamilton a acumulat 2p, Alonso 14p iar Raikkonen 20p, devenind astfel campion mondial. Poate cineva spune ca Hamilton nu a avut ghinion sau ca Raikkonen nu a avut noroc ? In opinia mea conteaza la fel de mult norocul cat si clasa pilotului. Deci, la o diferenta de 7p, cu trei curse pana la final poate cineva spune (obiectiv), cine va fi anul asta campion mondial?