Webber a abandonat din cauza unei linii de tramvai?

Publicat joi, 02.10.2008 17:07 de Daniel Popescu

Red Bull suspecteaza ca Mark Webber a abandonat in Marele Premiu al statului Singapore din cauza energiei statice provocata de o linie de tramvai din apropiere.

Webber a fost nevoit sa abandoneze in prima cursa pe timp de noapte in urma unor probleme tehnice intr-un moment in care se indrepta vertiginos spre un loc pe podium.

Totusi, pilotul echipei Red Bull a abandonat in turul 30 din cauza unei defectiuni la cutia de viteze, care a incercat sa selecteze doua trepte de viteze simultan.

In lipsa unor explicatii plauzibile pentru acest incident, seful Red Bull, Christian Horner, a lansat ipoteza ca abandonul are drept cauza energia statica generata de o linie de tramvai din apropierea circuitului stradal din Singapore.

"In virajul 13 cutia de viteze a selectat doua trepte in acelasi timp. Valva care controleaza schimbarea treptelor a fost declansata pentru a schimba in treapta a saptea, desi era deja selectata treapta a cincea", a declarat Horner.

"Din interogarea software-ului a rezultat ca in niciun caz nu putea face asta. Am observat un curent electric spontan care se pare ca a declasansat valva. A fost exact asa cum a patit Toro Rosso cu Sebastian Vettel in antrenamentele de vineri in acelasi loc. O linie de tramvai trece pe sub pista in acel viraj si se pare ca un tramvai care a trecut pe acolo exact cand Webber era in acel viraj".