Steve Clark se alatura echipei Honda

Publicat miercuri, 05.09.2007 13:07 de Daniel Popescu

Steve Clark, un inginer care lucreaza in Formula 1 de la sfarsitul anilor ’80, se va alatura echipei Honda. Acesta va ocupa functia de sef al departamentului de inginerie pentru curse. Din 2002 Clark a lucrat la McLaren, dar acum a decis sa mearga mai departe si se preconizeaza ca va incepe munca la Honda in luna noiembrie.

El ii va lua locul lui Jacky Eeckelaert, belgianul urmand sa revina la functia pe care a indeplinit-o anterior, cea de inginer tehnic.

Clark a lucrat la Team Lotus la sfarsitul anilor ’80 alaturi de Frank Dernie, pe care l-a urmat in 1991 la Ligier. In 1996 s-a mutat la Arrows, iar in 1998 a decis sa ia o pauza in Formula 1, lucrand in Statele Unite pentru Target Chip Ganassi Racing, cu care a castigat un titlu in CART. In 1999 s-a intors in Europa lucrand pentru Sauber. Au urmat doi ani in Statele Unite, dupa care s-a alaturat echipei McLaren.

Clark a mai lucrat cu Loic Bigois, noul sef al departamentului de aerodinamica al Honda, pe vremea cand cei doi se aflau la Ligier.