Vasselon: “Toyota va beneficia de experienta lui Dernie”

Publicat miercuri, 05.09.2007 12:52 de Daniel Popescu

Seful departamentului tehnic din cadrul Toyota, Pascal Vasselon, crede ca echipa japoneza va beneficia de pe urma experientei lui Frank Dernie pentru a face pasi inainte in Formula 1. Dernie, care in trecut a mai lucrat la echipe ca Lotus, Benetton, Arrows, Lola si Williams, a fost numit recent consultant pentru Toyota.

“Am vrut ca Frank sa se alature echipei pentru ca are o experienta uriasa in Formula 1 si asta ar trebui sa fie un bebeficiu important pentru noi”, spune Vasselon. “Am avut oportunitatea de a lucra cu Frank cu cativa ani in urma si apreciez vastele sale cunostinte. Am discutat deja multe ore cum sa facem o masina de F1 mai rapida. In calitatea sa de consultant, il pot suna pe Frank pentru a discuta despre conceptele de design si de dezvoltare in termeni de aerodinamica si proiecte legate de sasiu”.

Vasselon admite ca noul consultant cnu va fi prezent intotdeauna la fabrica, insa este convins ca acesta va avea o contributie importanta la dezvoltarea masinii pentru 2008. “Chiar daca nu va fi prezent tot timpul la fabrica, vom fi conectati permanent cu el prin tehnologiile moderne. Va oferi sfaturi managerilor de la departamentul de aerodinamica pentru a obtine cea mai buna performanta de la masina si de asemenea va asista la dezvoltarea conceptelor pentru monopostul de anul viitor”, a incheiat Vasselon.