Stepney, "calm" dupa intalnirea cu magistratii italieni

Publicat marţi, 19.02.2008 10:02 de Daniel Popescu

Fostul mecanic al Scuderiei Ferrari, Nigel Stepney, a declarat repoterilor ca este "foarte calm" dupa ce a fost interogat de magistratii italieni de la Modena in privinta scandalului de spionaj de anul trecut.

Britanicul, concediat de Ferrari, este acuzat ca i-a oferit designerului sef al McLaren Mercedes, Mike Coughlan, informatii secrete despre echipa italiana. Desi McLaren a fost exclusa din campionat si amendata cu 100 de milioane de dolari, magistratul din Modena, Giuseppe Tibis, a continuat sa interogheze persoanele implicate in acest caz.

El a declarat ca, pe parcursul interogatoriului, a colaborat foarte bine cu Stepney. Avocatul lui Stepney, Sonio Bartolini, a admis ca el a intrat in contact cu Coughlan, insa a negat ca acesta i-ar fi furnizat informatiile. Ea a declarat reporterilor ca alte persoane nu au fost investigate suficient in acest caz.

Mai multi sefi de la McLaren, printre care si Ron Dennis, ar fi trebuit sa se intalneasca luni cu Tibis, insa audierile in cazul acestora au fost amanate pe termen nedeterminat. Tibis i-a mai intervievat pe fostul pilot McLaren, Fernando Alonso,si pe pilotul de teste al echipei, Pedro de la Rosa.